400 νέες θέσεις εργασίας από την ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣΓια επένδυση 300 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, που θα δημιουργήσει 400 νέες θέσεις εργασίας έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg.

Η Philip Morris, της οποία θυγατρική είναι η «Παπαστράτος» ανακοίνωσε την επένδυση τον Μάρτιο. Η επένδυση της εταιρείας, που φτιάχνει τα τσιγάρα Marlboro και Chesterfield, είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στην Ελλάδα μετά την κρίση το 2009 και δίνει μία ώθηση που έχει μεγάλη ανάγκη η χώρα.

Η Philip Morris και η Παπαστράτος ξεκίνησαν να μετασχηματίζουν το εργοστάσιο της δεύτερης στον Ασπρόπυργο για την παραγωγή τσιγάρων που χρησιμοποιούνται στα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα της πρώτης και αποκαλούνται IQOS. Πρόκειται για συσκευές που ζεσταίνουν τον καπνό χωρίς να τον καίνε και απευθύνονται σε καπνιστές που θέλουν να περιορίσουν τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

Το σχέδιο της εταιρείας είναι να αποτελέσει η Ελλάδα μία από τις βάσεις της για την παραγωγή τέτοιων τσιγάρων για εξαγωγές σε περισσότερες από 30 χώρες έως το τέλος του 2017.

Για την συγκεκριμένη επένδυση, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρπαντίδης: «Έχουμε προσλάβει ήδη 250 εργαζόμενους για το νέο εργοστάσιο και όταν θα έχει ολοκληρωθεί η επένδυση θα έχουμε επιπλέον 400».

Το εργοστάσιο της Παπαστράτος παράγει σήμερα περίπου 12 δισεκ. τσιγάρα ετησίως, ενώ όταν ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός του θα παράγει 20 δισεκ. IQOS, εκτιμά ο κ. Χαρπαντίδης. Η αγορά IQOS αυξάνεται και σήμερα υπάρχουν πάνω από 1,8 εκατομμύρια χρήστες των συσκευών αυτών.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.