Στον Πλαταμώνα τα Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης
Τα λείψανα των Νεοφανών και Θαυματουργών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από τη Μυτιλήνη, υποδέχθηκε χθες ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Πλαταμώνα.

Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη, είναι από τούς πρώτους Αγίους Νεομάρτυρες της σκοτεινής και οδυνηρής περιόδου της Τουρκοκρατίας και έχυσαν τι αίμα τους για την αγάπη του Χριστού και τη δόξα της Εκκλησίας Του. Μαρτύρησαν στη Μυτιλήνη όπου και βρέθηκαν τα Ιερά Λείψανά τους κατά τα έτη 1959-1962. Από...

τότε μέχρι και σήμερα αποτελούν τον αδαπάνητο πνευματικό θησαυρό τις Αγίας μας Εκκλησίας και είναι αποθησαυρισμένα στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Λέσβου. Οι νεοφανείς Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη με το μαρτυρικό τους τέλος συσταυρώθηκαν με τον Χριστό, και είναι πλέον μέτοχοι της Αναστάσεως Του, γι’ αυτό και εορτάζεται ἡ Ιερά Μνήμη τους την Τρίτη της Διακαινησίμου Εβδομάδος. Καθημερινά, πιστοί σε κάθε γωνιά της γης, βρίσκουν ολοφάνερα σημάδια της ζωντανός παρουσίας και παρρησίας του Αγίου Ραφαήλ και των συμμαρτυρησάντων αυτώ μέσα από θαύματα και ιάσεις ασθενών πού επιτελούνται.

Τα χαριτόβρυτα και θεοφόρα λείψανα κομίστηκαν κατόπιν πρωτοβουλίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Πλαταμώνα προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών έως τη Παρασκευή 4 Αυγούστου.Στη συνέχεια, θα μεταφερθούν στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Καλλιθέας.

Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ, όπου θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες. Πιο συγκεκριμένα όλο αυτό το χρονικό διάστημα θα πραγματοποιούνται κάθε μέρα στις 7.30π.μ. Θεία Λειτουργία, στις 11π.μ. Παράκληση των Αγίων, στις 7μ.μ. Εσπερινός και στις 11μ.μ. Απόδειπνο. Αγρυπνία θα τελεσθεί την Παρασκευή 4 Αυγούστου προς Σάββατο 5 Αυγούστου, από 9 μ.μ. ως 00:30.


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.