Αμόκ για τον χαμένο θησαυρό της Κατοχής – Δείτε ποιος ζήτησε άδεια ανασκαφών
Αμόκ για τον χαμένο θησαυρό της Κατοχής – Δείτε ποιος ζήτησε άδεια ανασκαφών

Ντελίριο έχουν πάθει οι κάτοικοι της Πάτρας με τον χαμένο θησαυρό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Όπως αναφέρει το dete.gr, όλα ξεκίνησαν πριν από λίγα μόλις 24ωρα όταν γνωστό πρόσωπο της Πάτρας ζήτησε άδεια από τον δήμο προκειμένου να ξεκινήσει εκσκαφές στην περιοχή του Σαραβαλίου.


Μάλιστα ο ίδιος εμφανίζεται πολύ βέβαιος ότι ο θησαυρός είναι κοσμήματα και λίρες που έκλεψαν από την οικογένειά του οι Γερμανοί κατά την διάρκεια της Κατοχής!
Οι εργασίες ανασκαφής, αφού πρώτα ο δήμος δώσει την άδεια, θα γίνουν στην οδό Κρεστενών, σε ένα αγροτικό δρόμο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος ανέφερε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις προηγούνται άδειες από άλλες υπηρεσίες (Αρχαιολογία, υπουργείο Οικονομικών κ.λπ.) και εφόσον έχουν δοθεί όλες όσες απαιτούνται ο δήμος δεν έχει λόγο να μην εκχωρήσει τη σχετική αδειοδότηση.

«Ο αιτών υπολογίζει ότι έχουν θαφτεί κάποια αντικείμενα, πολύτιμα κοσμήματα και πολλά άλλα, που είχαν κλαπεί από την ιδιοκτησία τους, στον πόλεμο του ’40. Η νομοθεσία προβλέπει τη διαδικασία προκειμένου να μπορέσει να πάρει άδεια ο δημότης για την εκσκαφή» αναφέρει ο αντιδήμαρχος.

Όσον αφορά τον άμεσα ενδιαφερόμενο, ο γνωστός Πατρινός ισχυρίζεται ότι υπάρχουν βάσιμες μαρτυρίες και στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι οι χρυσές λίρες των προγόνων του, τις οποίες πήραν οι Γερμανοί επί Κατοχής, θάφτηκαν σε συγκεκριμένο σημείο. Μάλιστα, ο χώρος της εκσκαφής εν μέρει του ανήκει, ενώ έρευνα θα γίνει και σε παρακείμενο δρόμο.

Πάντως, σε περίπτωση που βρεθεί ο θησαυρός, ο νόμος ορίζει ότι τα μισά πηγαίνουν στο κράτος και τα άλλα μισά τα κρατά ο υπεύθυνος της ανασκαφής.

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.