Η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων είναι απτή κι όχι απλώς λέξεις - ΦΩΤΟ


Οι Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς τους, συνδράμουν τους αρμόδιους φορείς στο έργο της δασοπυρόσβεσης, των αεροδιακομιδών και του προσφυγικού. Ειδικότερα, κατά την διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου, από 1 Μαΐου έως σήμερα, έχει διατεθεί το ακόλουθο προσωπικό και μέσα για την κάλυψη αναγκών επιτήρησης και κατάσβεσης πυρκαγιών:

▪ 2.271 στελέχη για κατάσβεση πυρκαγιών και για στελέχωση περιπόλων.
▪ 956 οχήματα και μηχανήματα διαφόρων τύπων για κάλυψη αναγκών εποχούμενων περιπόλων και κατάσβεση πυρκαγιών.
▪ 470 έξοδοι εναερίων μέσων, διαφόρων τύπων, καλύπτοντας συνολικά 980 ώρες πτήσης για επιτήρηση και κατάσβεση πυρκαγιών.Σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, από την αρχή του έτους έχουν πραγματοποιηθεί 1.593 ώρες πτήσεων εναέριων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων, διαφόρων τύπων, σε 653 αποστολές αεροδιακομιδών 917 ατόμων που έχρηζαν ιατρικής συνδρομής. Σημειωτέον ότι στην παρούσα περίοδο, οι Ένοπλες Δυνάμεις λειτουργούν 31 δομές φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Επισημαίνεται δε ότι από την έναρξη της εμπλοκής τους στην προσφυγική κρίση, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν συνεισφέρει με την διάθεση μέσων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών σε εθνικό και συμμαχικό επίπεδο, καθώς και σε επιχειρήσεις έρευνας-διάσωσης, την κατασκευή 50 δομών φιλοξενίας, την ανάπτυξη 5.000 σκηνών και την τοποθέτηση 3.000 οικίσκων.

Επίσης δημιουργήθηκαν 45.000 θέσεις φιλοξενίας, μεταφέρθηκαν 17.000 τόννοι υλικών, διανεμήθηκαν περίπου 15.000.000 μερίδες σίτισης στις δομές φιλοξενίας ενώ διατέθηκαν περίπου 250 στελέχη των Ε.Δ για τη λειτουργία των δομών φιλοξενίας που είχαν καθημερινή υγειονομική υποστήριξη με ιατρούς και νοσηλευτές.

Τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά και οι αριθμοί έχουν την αξία τους. Όμως για τους ανθρώπους που περιμένουν με αγωνία το ελικόπτερο για αεροδιακομιδή ή βλέπουν τα πυροσβεστικά να βουτάνε σχεδόν "ξυστά" πάνω από σπίτια και καλώδια για να"κόψουν" την φωτιά και τα Chinook να φεύγουν τελευταία έχοντας βάλει ώρες σε συνθήκες που μόνο εύκολες δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν (εκτός ίσως από όσους... δεν είναι εκεί) τα στοιχεία αυτά αντανακλούν στην προσωπική τους εμπειρία. Γι' αυτό και η "κοινωνική προσφορά" των Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι απλώς λέξεις, είναι απτή πραγματικότητα, χειμώνα-καλοκαίρι, ασχέτως καιρού, οπουδήποτε, οποτεδήποτε.

Λίγες φωτογραφίες αλλά πολύ περισσότερες ώρες αφοσίωσης, βοηθώντας ανθρώπους και σώζοντας ζωές και περιουσίες...
Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.