Χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα και κεφαλοτύρι



Υλικά

Για 2-4 άτομα


1 ½ κιλό χοιρινό (λαιμός)
100 γραμμάρια κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρούς κύβους
50 ml λευκό ξηρό κρασί
200 γραμμάρια δαμάσκηνα
50 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
200 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη


Εκτέλεση

Ένας από τους πιο γνωστούς και καλύτερους γευστικά συνδυασμούς είναι το χοιρινό με τα δαμάσκηνα, εδώ η γεύση ενισχύεται με κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους και μια μοναδική σάλτσα!

Πλένουμε το κρέας για να καθαρίσει.

Στη συνέχεια με ένα κοφτερό και μακρύ μαχαίρι, το ανοίγουμε προσεχτικά στη μέση, ξεκινώντας από το στενό μέρος.

Προσέχουμε όσο μπορούμε να μην το σκίσουμε.

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Βάζουμε στο μούλτι τα δαμάσκηνα, τα φιστίκια, τη μισή ποσότητα από το κρασί και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Γεμίζουμε το χοιρινό με το μείγμα και το κεφαλοτύρι και όταν τελειώσουμε παίρνουμε ένα ξύλο για σουβλάκι και το κλείνουμε στο άνοιγμα με ζιγκ ζαγκ.

Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί, το αλείφουμε με τη μουστάρδα και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο κρασί.

Προσθέτουμε το λάδι και λίγο νερό απλά για να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 60 λεπτά.

Στο χρονικό αυτό σημείο το βγάζουμε από το φούρνο, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και το αφήνουμε να ψηθεί άλλη 1 ώρα.

Προσέχουμε να μη στεγνώσει και να μείνει με το λάδι και τη σάλτσα του.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.