ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΑΠ΄ ΕΞΩ Ο Ακης Πετρετζίκης δείχνει πώς να φτιάξεις το πιο ερωτικό γλυκό για του Αγίου Βαλεντίνου



Αν θέλεις να πρωτοτυπήσεις για την ημέρα του Αγιου Βαλεντίνου και να μην αγοράσεις κι εσύ έτοιμες σοκολάτες, τότε πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωνε.

Ο Ακης Πετρετζίκης έχει την πιο πρωτότυπη συνταγή, καθώς θα σου δείξει με απλά βήματα πως θα φτιάξεις μπισκότα red velvet που θα τον/ την εντυπωσιάσουν.

Η συνταγή είναι εύκολη, καθώς έχει 2 βαθμό δυσκολίας, ενώ ο χρόνος εκτέλεσης είναι μόνο 10 λεπτά. Κι επειδή όλα τα γλυκά θέλουν συνήθως κάποια ώρα αναμονής που πολλοί από εμάς δεν διαθέτουμε, αυτό έχει μόνο μία ώρα.

Δες πως θα τα φτιάξεις και τι θα χρειαστείς:

Συστατικά

Για τα μπισκότα



70 γρ. βούτυρο μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. ζάχαρη καστανή
1 αυγό
1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
250 γρ. αλέυρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. κακάο
100 γρ. λευκή κουβερτούρα
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Για τη γέμιση
140 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
40 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα μπισκότα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το αυγό, το χρώμα ζαχαροπλαστικής, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψει και ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο, τη λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε το μείγμα με τα στερεά στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να ξεκουραστεί η ζύμη.
Αφαιρούμε από το ψυγείο και χωρίζουμε τη ζύμη σε 20 μπαλάκια 30 γρ. το καθένα.
Τα περνάμε από τη ζάχαρη άχνη και τα μεταφέρουμε σε 2 ταψιά που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Δεν τα πιέζουμε με τα χέρια μας, θα ανοίξουν μόνα τους την ώρα που θα ψήνονται.
Ψήνουμε για 12 λεπτά και στη συνέχεια, αφήνουμε 20 λεπτά να κρυώσουν.

Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να σπάσει το βούτυρο και ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να κρυώσει και σφίξει η κρέμα.

Για τη σύνθεση
Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και απλώνουμε λίγη από τη γέμιση στα μισά μπισκότα.
Καλύπτουμε από πάνω με τα άλλα μισά μπισκότα και σερβίρουμε.


Πηγή: akispetretzikis.com



Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.