Σημαντικές παρεμβάσεις για το περιβάλλον μέσω ΕΣΠΑ στον Δήμο Κατερίνης
- Βιοκλιματική ανάπλαση πράσινων χώρων, πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων
- Δημιουργία ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης προορισμών«Στο πλαίσιο μιας ολιστικής προσέγγισης για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος στον Δήμο Κατερίνης ένα ακόμη κομμάτι του παζλ προστίθεται με τα έργα που αφορούν αφενός την ενίσχυση των εφαρμογών τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και αφετέρου τη γενικότερη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας στο ραδιόφωνο (102 fm) της ΕΡΤ 3, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.Ο λόγος για δύο σημαντικές παρεμβάσεις στην πόλη της Κατερίνης, οι οποίες θα υλοποιηθούν μέσω της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Π.Κ.Μ. κατόπιν της υπογραφής της ένταξής τους στο ΕΣΠΑ, από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος: «Υπάρχει μία εποικοδομητική συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα που προχώρησε σε μια δίκαιη κατανομή, προκειμένου να μπορέσουν οι πόλεις που έχουν έναν συγκεκριμένο πληθυσμό να βοηθηθούν ουσιαστικά με τα συγκεκριμένα έργα».


Ειδικότερα, με την πρώτη παρέμβαση στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης προορισμών (DNS), με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Κατερίνης και προϋπολογισμό 80.000 ευρώ. Αναφερόμενος στην παρέμβαση ο κος Χιονίδης τόνισε: «Όταν εισέρχεται κάποιος στην πόλη με το αυτοκίνητο του θα μπορεί να γνωρίζει ποιες είναι οι καλύτερες διαδρομές, τις οποίες δύναται να ακολουθήσει, καθώς επίσης και το αν υφίστανται και που ελεύθερες θέσεις στάθμευσης, ώστε να μπορεί να κατευθυνθεί χωρίς χρονοτριβή. Αυτό θα επιτυγχάνεται με ηλεκτρονική σήμανση, καθώς και με πληροφορίες στο κινητό τηλέφωνο, το οποίο όλοι πλέον το χρησιμοποιούμε».
Με τη δεύτερη παρέμβαση, ο Δήμος Κατερίνης θα προχωρήσει σε έργα ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, για να βελτιώσει το περιβάλλον και την καθημερινότητα στην πόλη. Τα έργα που προγραμματίζονται επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων του φαινομένου της «αστικής νήσου θερμότητας».


Σύμφωνα με τον Δήμαρχο: «Αυτές οι παρεμβάσεις είναι κατά κύριο λόγο η δημιουργία μιας ουσιαστικής κινητικότητας. Με αυτό νοείται αφενός ένα καλύτερο περιβάλλον σε ό,τι αφορά τη χρήση των υλικών και ένα δεύτερο την κίνηση με τη μυϊκή μας δύναμη δηλαδή με το περπάτημα, το ποδήλατο ή ακόμη, ακόμη με το πατίνι. Είμαστε ο μοναδικός ίσως Δήμος, στον οποίο απαγορεύεται η χρήση τσιμέντου και υπάρχει χρήση αποκλειστικά οικολογικών υλικών.


Επομένως, σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε ποδηλατοδρόμους κ.α. στα όρια του προγράμματος. Στόχος των παρεμβάσεων είναι η έμφαση στην υλοποίηση βιοκλιματικών αναπλάσεων στο δίκτυο κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, διάδρομοι πεζών και ποδηλάτων, δημιουργώντας ένα ακόμα πιο ανθρώπινο πρόσωπο για την Κατερίνη και βελτιώνοντας σημαντικά το βιοτικό επίπεδο και την καθημερινότητα των κατοίκων».Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ο ορίζοντας υλοποίησης του έργου είναι άμεσος και αναμένεται το αργότερο εντός του 2019 να ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των παραπάνω παρεμβάσεων.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.