ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟ – Ρεβανί (ραβανί) Βέροιας με μαστίχα Χίου!





Αρωματικό και σιροπιαστό γλυκάκι σκέτη αμαρτία!

Υλικά

1 και 1/3 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 και 1/3 φλυτζάνι φαρινάπ
1 και 1/3 φλυτζάνι ζάχαρη
Μισό φλυτζάνι γάλα
1 βανίλια
5 αυγά
3-4 σταγόνες μαστίχα κοπανισμένες στο γουδί με λίγη ζάχαρη
Μισό κουταλάκι αλάτι

Για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
2 μιση ποτήρια νερό
5 κουταλιές βούτυρο
Χυμό απο 1 λεμόνι

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά. Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα, τη φαρίναπ, το σιμιγάδι, τη βανίλιατη μαστίχα Χίου και το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε βουτυρωμένο ταψί στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά.
Μόλις κρυώσει το γλυκό, βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και στη συνέχεια το περιχύνουμε με μια κουτάλα και κόβουμε τις μερίδες..


fetoula.blogspot.gr
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.