Κολοκυθοανθοί τηγανιτοί με γάλα και μαϊντανό,σε μιά εξαίσια παλιά συνταγή



Οι λαϊκές αγορές αυτή την εποχή είναι γεμάτες με λαχταριστά ανοιξιάτικα λαχανικά.Σε πολλούς πάγκους έχουν την πρωτοκαθεδρία οι πανέμορφοι και γευστικότατοι κολοκυθοανθοί.
Οι παλιές νοικοκυρές οι οποίες ήταν ευφάνταστες γιατί έπρεπε με πολύ λίγα χρήματα και με προϊόντα που είχαν στους κήπους τους και στα κελάρια τους να ταΐσουν τις οικογένειές τους,πολλές φορές ετοίμαζαν πεντανόστιμες συνταγές που έχουν μεταφερθεί σε μας σήμερα,τις περισσότερες φορές αυτούσιες.

Η γεύση τους και η νοστιμιά τους έγκειται στην απλότητά τους και στην άριστη ποιότητα των πρώτων υλών.

Μια τέτοια απλή αλλά πολύ νόστιμη συνταγή είναι οι τηγανιτοί κολοκυθοανθοί με γάλα.
Ας δούμε μιά παραδοσιακοί συνταγή-η μόνη δική μου προσθήκη είναι το κουρκούμι:
Θα χρειατούμε-
- 10 με 15 κολοκυθοανθούς-ολόφρεσκούς
- ένα φλυτζάνι του τσαγιού βιολογικό αλεύρι-προτιμώ ένα ολικής βιολογικό αλεύρι Ζέας,γιατί έχει υψηλές ποσότητες λυσίνης και μαγνησίου,βιταμίνης Α, βιταμίνης Ε,βιταμίνης Κ και βιταμινών της ομάδας Β
- ένα φλιτζάνι γάλα κατσικίσιο
- αλάτι θαλασσινό
- πιπέρι
- ψιλοτριμένη ρίγανη
- στη μύτη από το κουταλάκι κουρκούμι σκόνη
- μία κουταλιά της σούπας ψιλικομμένο μαϊντανό
- 2 αυγά
- ελαιόλαδο,αρίστης ποιότητας για το τηγάνισμα.

Αφαιρούμε το κοτσανάκι από τους κολοκυθοανθούς, τους πλένουμε και τους βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν από τα νερά και να στεγνώσουν.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το χυλό.
Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε το γάλα,το αλεύρι και τα αυγά,ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να έχουμε ένα λείο,μέτριας πυκνότητας,χυλό.
Προσθέτουμε το αλάτι,το πιπέρι,το κουρκούμι,το μαϊντανό,τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
Εν το μεταξύ το τηγάνι μας με το μπόλικο λάδι είναι ήδη στο αναμμένο μάτι της κουζίνας μας και έχει αρχίσει να ζεσταίνεται.
Βουτάμε στο χυλό έναν, έναν τους ανθούς και του τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα..
Προσοχή-δεν αφήνουμε το λάδι μας να κάψει,δεν καίμε τους ανθούς μας.
Το χρώμα τους πρέπει να είναι ακριβώς χρυσαφί.
Μόλις είναι έτοιμοι τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τους συνοδεύουμε με μιά πεντανόστιμη σαλάτα από "κολοκυθάκια Carpaccio"
Καλή μας όρεξη-
Σε επόμενη ανάρτηση θα δούμε πως μπορούμε να κάνουμε κολοκυθοανθούς γεμιστούς.

Η συνταγή μας αυτή,από τη στιγμή που τηγανίζουμε με αρίστης ποιότητας ελαιόλαδο δεν επιβαρύνει τον οργανισμό μας με τοξίνες-ας θυμηθούμε γιατί:το ελαιόλαδο είναι ένα από τα ασφαλέστερα έλαια για τηγάνισμα και μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες

Κείμενα-παρουσίαση:botanologia.blogspot.gr
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.