Κατερίνη: Πάρτι κάνουν τα σκουπίδια!


Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της η ΠΟΕ-ΟΤΑ. κι έτσι στους δρόμους της Κατερίνης τα σκουπίδια κάνουν πάρτι σχηματίζοντας βουνά και σε συνδυασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας κάνουν την κατάσταση αποπνικτική.

Ο Δήμος Κατερίνης είχε ενημερώσει τους δημότες με σχετική ανακοίνωση, να μην βγάζουν τα σκουπίδια στους κάδους μέχρι να ξεκινήσει η αποκομιδή. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε αφού οι πολίτες προτιμούν τα σκουπίδια στους δρόμους και όχι στα σπίτια τους, με δεδομένο ότι υπάρχουν μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι που κινδυνεύουν από τα μικρόβια.

Η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει, καθώς μια υγειονομική βόμβα είναι έτοιμη να εκραγεί.


Το ΚΕΕΛΠΝΟ με τη σειρά του συνιστά τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα:Στην περίπτωση που δεν είναι εφικτή η ταχεία και σωστή αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων συστήνονται:

Ο προσεκτικός διαχωρισμός του είδους των απορριμμάτων, δηλαδή τα υπολείμματα τροφίμων ή οργανικών ουσιών θα πρέπει να συλλέγονται χωριστά από τα υπόλοιπα απορρίμματα (χαρτιά, γυαλιά, πλαστικά, κονσέρβες) και να φυλάσσονται στο σπίτι, έως ότου αποκατασταθεί η ορθολογική αποκομιδή των απορριμμάτων.

Οι άδειες συσκευασίες τροφίμων να ξεπλένονται πριν πεταχτούν.

Επιπρόσθετα συνιστάται η συλλογή απορριμμάτων σε ανθεκτικές σακούλες, σφιχτά δεμένες. Οι σακούλες που περιέχουν υπολείμματα τροφίμων δεν θα πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο, αλλά να φυλάσσονται σε δροσερό μέρος.Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε ό,τι αφορά στην επαφή του κοινού με τρωκτικά, όπως οι ποντικοί αλλά και με αδέσποτα ζώα, όπως σκυλιά και γάτες, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα μετάδοσης μικροβίων στον άνθρωπο.


Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να αποφεύγεται η επαφή ή η προσέγγιση των ζώων τους σε σωρούς απορριμμάτων.


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.