Και οι καπνιστές έχουν …ψυχήΔιάβαζα προχθές ότι από το λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνού μειώθηκαν ανησυχητικά τα έσοδα του κράτους. Λογικό είναι ότι κάθε τόσο και λιγάκι, αφού τα βαπόρια πάνε κι έρχονται και το λαθραίο made in EU, γράφε Greece, το συναντάς πλέον και στα χέρια των πρώην νοικοκυραίων.

***
Η μεγάλη φορολογία του καπνού, τείνει να «νομιμοποιήσει» τους καπνιστές που γίνονται παράνομοι. Πενία τέχνας κατεργάζεται.
***
Κάποτε επί επάρατης δεξιάς η προσφορά προϊόντων καπνού στην Ελλάδα ήταν επιβαρυμένη με φόρους αλλά υπήρχε και διαβάθμιση στις τιμές. Υπήρχαν πακέτα των 3,5 δρχ., των 4,5, των 7 και 8, των 11-13 προσαρμοσμένα στο βαλάντιο του καθενός. Σήμερα ο,τι πάρεις 4 ευρώ είτε είναι σκουπίδι είτε λιγότερο σκουπίδι.
***
Τις τελευταίες δεκαετίες στο πλαίσιο της αντικαπνιστικής και για την υγεία ρε γαμώτο, οι τιμές του καπνού έγιναν απαγορευτικές και γεμίσαμε ατμιστές, θεριακλήδες του στριφτού και υποψήφιους συλλέκτες γόπας.
***
Επειδή και οι καπνιστές έχουν ψυχή και μη το βλέπετε ρατσιστικά. Φανταστείτε να δεκαπλασίαζαν στους διαβητικούς την τιμή της ζάχαρης και στους υπέρβαρους την τιμή των λιπαρών τροφών με το σκεπτικό της προστασίας της δημόσιας υγείας.
***
Δια ταύτα επειδή και σε άλλες χώρες υπάρχουν τιμές καπνού προσαρμοσμένες στα βαλάντια δεν θα ήταν κακή μια πολιτική αναθεώρησης των τιμών. Αν υπήρχαν τιμές σε ορισμένα πακέτα κάτω των 3 ευρώ σίγουρα δεν θα άνθιζε το λαθρεμπόριο ούτε θα αυξάνονταν ο αριθμός των καπνιστών.
***
Και επειδή διαβάζω καθημερινά ότι γίνονται συλλήψεις για μικροβαποράκια καπνικών προϊόντων αρχίζω να προβληματίζομαι για τα μεγάλα βαπόρια και να υποπτεύομαι ότι είναι στο κόλπο, αφού εκατομμύρια πακέτα με ελληνικά σήματα κυκλοφορούν σ’ολη την επικράτεια.
***
Κι ας μη κόπτονται τόσο πολύ για την υγεία αυτοί που έστειλαν τη μισή Ελλάδα σε ψυχίατρους.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.