Φτάνει πια, έως εδώ.


Ακούω συχνά πυκνά να ...

λένε κάποιοι φίλοι μου στο ραδιόφωνο που υπηρετώ : ‘’Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν’’ και ότι: ‘’Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους πολύ κατώτερους τους’’.


Και αναρωτιέμαι, μήπως, η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα;


Δεν θα κάνω αναδρομή σ΄αυτό, αλλά κάποτε αυτό πρέπει να σταματήσει.

Και ασφαλώς χρειάζεται Εθνική προσπάθεια.

Πρέπει επιτέλους να μάθουμε, χωρίς ωραιοποιήσεις και κυρίως χωρίς αποκρύψεις, όλα εκείνα που αναδεικνύουν τα ελαττώματα της φυλής μας.

Πιστεύω ότι χωρίς Εθνική Αυτογνωσία δεν μπορούμε να διορθώσουμε την ιστορική μας πορεία, ούτε να αποφύγουμε τα ίδια λάθη που συνεχώς επαναλαμβάνουμε.

Η άποψή μου είναι ότι, έτσι όπως οδηγούμαστε, θα έχουμε τις ίδιες απογοητεύσεις.

Όλοι οι λαοί αντλούν διδάγματα από την ιστορία τους και παραδείγματα από τους προγόνους των προς μίμηση, αλλά και προς αποφυγή.

Εμείς στρουθοκαμηλίζοντας, περιοριζόμαστε στα παραδείγματα προς μίμηση, σαν να μην υπάρχουν τα προς αποφυγή.

Κλείνοντας πιστεύω ότι η Εθνική ομοψυχία και την συνοχή, τις αποκτούμε και τις ατσαλώνουμε μόνο όταν φθάνουμε στο χείλος του γκρεμού.

Φτάνει πια, έως εδώ.

Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο Αριστοτέλης: «……Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες ώστε να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.

Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων και η απορρόφηση της περιουσίας των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά…..»!!


Ηλίας Χρυσικός


Πηγή: toanatreptiko.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.