Όταν το παιδί επιζητά συνεχώς την προσοχή σας


Στην αρχή, εκ των πραγμάτων ασχολείστε όλη την ώρα μαζί τους, όμως όσο περνούν τα χρόνια, μπορούν να κάνουν περισσότερα πράγματα μόνα τους και να ανταπεξέλθουν χωρίς τη βοήθειά σας. 


Όμως δε σταματούν να επιζητούν την προσοχή και το ενδιαφέρον σας:

• Επειδή ακριβώς απολαμβάνουν να ασχολείστε όλη την ώρα μαζί τους, όταν αυτό δε συμβαίνει υπάρχει περίπτωση να το επιδιώξουν με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους. Είτε δηλαδή κάνοντας κάτι που όντως χρειάζονται τη βοήθειά σας και την προσοχή σας, είτε αντίθετα γκρινιάζοντας και κάνοντας ακόμα και επικίνδυνα πράγματα.

• Στις περιπτώσεις που φέρονται με μη αποδεκτούς τρόπους για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον σας, παρά τη θέλησή σας και χωρίς να συντρέχει σημαντικός λόγος, το πιθανότερο είναι πως θα νιώσετε εκνευρισμό. Αποφύγετε με κάθε τρόπο τις εντάσεις και εξηγήστε με ήρεμο τρόπο στο παιδί γιατί είναι λάθος αυτό που κάνει.

• Όταν παρατηρήσετε προσπάθεια να μειωθούν τέτοιου είδους συμπεριφορές και να εμφανίζονται σε μεγαλύτερη συχνότητα οι υγιείς τρόποι που επιζητά το ενδιαφέρον σας, μην παραλείψετε να επιβραβεύετε το παιδί για να συνεχίσει στο ίδιο μονοπάτι.

• Βεβαιωθείτε ότι γενικά ασχολείστε όσο και όπου πρέπει με το παιδί και ότι οι αθέμιτοι τρόποι δεν είναι ουσιαστικά μια μέθοδος να σας δείξει ότι νιώθει παραμελημένο. Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, αφιερώστε του περισσότερο χρόνο.

• Μην μπείτε στον πειρασμό να κάνετε αντί εκείνου πράγματα τα οποία μπορεί να φέρει εις πέρας μόνο του, μόνο και μόνο για να σταματήσει την γκρίνια γιατί το κακομαθαίνετε. Πείτε του πόσο πιστεύετε στις δυνατότητές του και ότι μπορεί να τα καταφέρει άψογα χωρίς τη βοήθειά σας.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.