Εν ψυχρώ με τον Γιαννη ΧατζηιωάννουΠού είναι τα χρόνια, ωραία χρόνια που έτρεχαν οι Συριζαίοι κι έκλειναν τα γραφεία του Κουκοδήμου, του Κωνσταντόπουλου και των άλλων παιδιών, επειδή ψήφιζαν τα μνημόνια; Πού είναι τα χρόνια που οι επίσημοι δεν μπορούσαν να βγουν στην παρέλαση ούτε να πάνε σε ταβερνάκι, γιατί τους γιαούρτωναν ως υπόπτους για εθνική προδοσία;
***

Και τώρα, τι ; Δεν άνοιξε ούτε μύτη, αν εξαιρέσουμε κανένα γιαούρτωμα με χαμηλά λιπαρά κι αυτό εκπορευόμενο από το υπόλοιπον της αριστεράς που αρνήθηκε τιμές και μεγαλεία.
***
Αυτή η ανοχή με ανησυχεί! Πρώτα- πρώτα, γιατί τους καθησυχάζει και νομίζουν ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους. Μη παραξενευτείτε αν τους δείτε να αποκαλούν εαυτούς εθνικούς σωτήρες, γιατί είμαστε ακόμη ζωντανοί.
***
Γενική αδράνεια. Πού είναι εκείνο το καυστικό Λαζο-χαζοπούλειο χιούμορ που τσάκιζε πρόσωπα και καταστάσεις, οι πνευματικοί του τόπου και οι δημιουργοί; Όταν τρώνε δεν μιλάνε. Ισχύει;
***
Μας έλειψαν ακόμη και οι καλοντυμένες του Κολωνακίου με τις διαδηλώσεις της κατσαρόλας καθώς και οι πάσης φύσεως εθνικές συνάξεις περί πίστεως, πατρίδας και οικογένειας.
***
Ένας αχταρμάς έγιναν όλα, μια υπνωτισμένη άμορφη μάζα που κατευθύνεται άβουλα από το θαύμα της ηλεκτρονικής πληροφόρησης που εκφυλίζει τον ανθρώπινο εγκέφαλο.
***
Ένας συμβιβασμένος ανθρωπάκος είναι το νέο μοντέλο της Δημοκρατικής Ευρώπης που καθημερινά παραιτείται από ιδέες και αξίες αρκούμενος σ’ένα δυσεύρετο «επιούσιον» και επαναπαυόμενος στο μη χείρον βέλτιστον.
***
Και πού θα πάει αυτό; Η στιγμή και οι καταστάσεις αποδείχτηκε ιστορικά ότι γεννούν τους μεγάλους ηγέτες. Το κενό στην Ευρώπη είναι μεγάλο αλλά η στιγμή ήρθε. Ζητείται ηγέτης.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.