Εν ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Ο καιρός γαρ εγγύς


Διάβασα προχθές ένα δελτίο τύπου ενός φορέα και μου σηκώθηκε η τρίχα. Έκπληξη και θαυμασμός συγχρόνως. Έγινε διαγράμμιση οδών στην τάδε περιοχή. Τι λες βρε αδερφέ. Μέγα έργο. Σιγά-σιγά θα μας πείτε και σε πόσα WC βάλατε μαπαχά
***


Αν δεν έχεις να παρουσιάσεις τίποτε ακολούθα τη συνταγή «κρείττον του λαλείν το σιγάν», γιατί όσο φλυαρείς απαξιώνεσαι.

***
Και γιατί μας το λέτε, έγιναν διαγραμμίσεις, σαν είδηση ή για προβολή του έργου σας; Αν είναι είδηση το κατανοώ, γιατί σπάνια γίνονται, καθότι μείναμε κι από ασβέστη. Αν γίνεται για προβολή δεν μετράει, απεναντίας αφήνει πικρά, ειρωνικά χαμόγελα. Όλοι κάτι θέλουν να μας ταΐσουν για να δικαιολογήσουν το κατά πόσο είναι άξιος ο μισθός τους. Κι όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται.
***
Κατ’αναλογία συμβαίνει και με την κεντρική διοίκηση. Πήγε λέει ο τάδε αρχηγός να επισκεφτεί πληγέντες αγρότες, επιχειρηματίες, νοσοκομεία κ.λ.π. Κάτσε στ αβγά σου χριστιανέ μου, τζάμπα βενζίνη καις. Το θέμα είναι να πας πριν πληγούν. Γεμίσαμε με δήθεν που τάχα κατόπιν ενεργειών τους κάτι γίνεται.
***
Ή κάποιοι έχασαν τη σοβαρότητα τους ή νομίζουν ότι απευθύνονται σε μη σοβαρούς ή συμβαίνουν και τα δυο.
Έλεος, δεν έπεσε τόσο το μορφωτικό μας επίπεδο και η εποχή που πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες παρήλθε.***
Κι επειδή ο καιρός γαρ εγγύς μη νομίζετε ότι θα αξιολογηθείτε από τις πόσες διαγραμμίσεις κάνατε ή πόσα νοσοκομεία επισκεφθήκατε. Στην πρώτη περίπτωση θα αξιολογηθείτε από τη ραστώνη της θητείας σας τη δε δεύτερη από το πόσοι καθημερινά καταλήγουν «πακετάκι» σε ιδιωτικές κλινικές. Και ο νοών νοείτω.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.