ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ
Αναρτήθηκε πριν λίγες ημέρες ο Προσωρινός Κατάλογος Δυνητικών Δικαιούχων με τη βαθμολογική κατάταξη όλων των επιχειρηματικών σχεδίων στη Δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» του ΕΠ «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014 – 2020».


Ο συνολικός αιτούμενος προϋπολογισμός μέσω των υποβολών επιχειρηματικών προτάσεων ανήλθε στα 1.139.354.078 € Σε αυτά ο συνολικός επιχορηγούμενος προϋπολογισμός ανέρχεται στα 1.065.279.810 € και η συνολική Δημόσια Δαπάνη στα 511.375.410,94 €.

Υποβλήθηκαν συνολικά 9.577 επιχειρηματικά πλάνα, εκ των οποίων ενδεικτικτά αναφέρουμε τις κατηγορίες που συγκέντρωσαν τα υψηλότερα ποσοστά ενδιαφέροντος : 1.946 (20,92%) αφορούν στο χονδρικό εμπόριο, 1.057 (11,36%) στις δραστηριότητες ανθρώπινης υγείας, 577(6,2%) στην βιομηχανία τροφίμων, 575(6,18%) στο λιανικό εμπόριο, 449(4,83%) στις αρχιτεκτονικές δραστηριότητες & δραστηριότητες μηχανικών τεχνικές δοκιμές και αναλύσεις, 302(3,25%) στις δραστηριότητες προγραμματισμού Η/Υ, παροχής συμβουλών και συναφείς .
Στο σύνολο των 9.577 πράξεων, το 92,58 % αφορά σε υφιστάμενες επιχειρήσεις και μόλις το 7,42 % σε νέες.

Εγκρίθηκαν συνολικά 4.412 επιχειρηματικά πλάνα (46,1%), συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού (δημόσια δαπάνη) 256.773.285,76 € κατά απόλυτη βαθμολογική σειρά, με βάση τη συνολική προς διάθεση συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανά ομάδα περιφερειών, αυξημένη κατά 20%.Στην Πιερία υποβλήθηκαν συνολικά 76 προτάσεις εκ των οποίων οι 74 αφορούν σε υφιστάμενες επιχειρήσεις και μόλις οι 2 είναι για ίδρυση νέας επιχείρησης.
Σας παραθέτουμε τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά νούμερα που αφενός θα δώσουν ανάσα μέσα στην κρίση, στις επιχειρήσεις του νομού μας και αφετέρου θα αποτελέσουν κίνητρο και για αυτές που θα ακολουθήσουν, στον Β'κύκλο χρηματοδότησης που αναμένεται να προκηρυχθεί άμεσα.
Να σημειώσουμε επίσης ότι μεταξύ των συνολικά 4852 επιχειρηματικών σχεδίων που απορρίφθηκαν κυρίως λόγω εξάντλησης της συνολικής προς διάθεση συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης ή και κάποια λόγω βαθμολογίας ή/και προϋπολογισμού κάτω του ορίου, συμπεριλαμβάνονται και 307 προτάσεις οι οποίες ενώ βρίσκονται στην προκριθείσα σειρά βαθμολογικής κατάταξης δυστυχώς κρίνονται μη επιλέξιμα λόγω μη πλήρωσης των τυπικών προϋποθέσεων συμμετοχής ή/και λόγω εντοπισμού αναφοράς στοιχείων σε οποιοδήποτε πεδίο του επιχειρηματικού σχεδίου, κάτι που επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ανάγκη επιλογής κατάλληλου συμβούλου για την ανάθεση και σύνταξη του φακέλλου των ενδιαφερομένων, εάν δεν αποφασίσουν κατόπιν ελέγχου των προϋποθέσεων να κάνουν την αίτηση μόνοι τους σε πρώτη φάση.
Εδώ παρατίθεται ο προσωρινός Κατάλογος Δυνητικών Δικαιούχων με τη βαθμολογική κατάταξη όλων των επιχειρηματικών σχεδίων. Οι Δυνητικοί Δικαιούχοι του Παραρτήματος ΙΙ της Απόφασης, θα πρέπει το αργότερο έως την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017, να υποβάλουν τον φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

http://epan2.antagonistikotita.gr/uploads/20170707_Anavathmisi%20PMME_Apofash_Proswrinos_Katalogos_Dikaiouxwn.pdf
Ετικέτες , ,

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.