Το μεγαλύτερο σκάνδαλο αυτοκινητοβιομηχανίας! Ανάκληση 5 εκατ. οχημάτων…

Tο νέο σκάνδαλο που πλήττει την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναγκάζει τις εταιρείες κολοσσούς να αναλάβουν πρωτοβουλίες σε μια προσπάθεια να «τραβήξουν χειρόφρενο» στο αρνητικό κλίμα.

BMW, Mercedes-Benz & VW Group προχωρούν σε άμεση ανάκληση 5 εκατομμυρίων ντίζελ αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Γερμανία, προκειμένου να κάνουν αναβαθμίσεις λογισμικού και έτσι να μειώσουν τις εκπομπές μονοξειδίου του αζώτου έως και 30%, σε μοντέλα Euro 5 & Euro 6.

Στις περιπτώσεις όπου δεν είναι εφικτό να βελτιωθούν οι εκπομπές ρύπων, έχει κατατεθεί η σκέψη για επιδότηση ανταλλαγής-απόσυρσης από τις ίδιες τις εταιρείες, ώστε οι ιδιοκτήτες να αγοράζουν άλλο καινούργιο αυτοκίνητο.

Στα 500 εκατομμύρια ευρώ κοστολογείται το συγκεκριμένο σχέδιο με τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες να θέλουν πάση θυσία να αποφύγουν ενδεχόμενους αποκλεισμούς ντίζελ αυτοκινήτων, σενάριο με τεράστιες οικονομικές συνέπειες για τις ίδιες.

Παράλληλα έχει εκφραστεί και η σκέψη πως η ανάκληση είναι πολύ πιθανό να επεκταθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Όλη η Ευρώπη έχει αυτή την περίοδο στραμμένα τα βλέμματα στη Γερμανία σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα όλων των εποχών.


Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.