Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου στη Μηλιά


Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017, τοπικό συμβούλιο στη Δημοτική Κοινότητα της Μηλιάς, κατόπιν παράκλησης του Δήμου Κατερίνης ο οποίος ζητάει από την τοπική κοινότητα, θετική ή αρνητική γνωμοδότηση σχετικά με την εκμίσθωση 140 στρεμμάτων του βουνού το οποίο ιδιοκτησιακά ανήκει στους κατοίκους της Μηλιάς, προκειμένου να εγκατασταθεί ή όχι, στην περιοχή αιολικό πάρκο χωρητικότητας 11 ανεμογεννητριών.


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πλήθος κόσμου πίεζε τους τοπικούς συμβούλους να γνωμοδοτήσουν αρνητικά καθώς όπως για ακόμη μια φορά έγινε αντιληπτό, η τοπική κοινωνία δεν επιθυμεί την εγκατάσταση ενός τέτοιου έργου στο χωριό. Τα 3 εκλεγμένα μέλη της τοπικής κοινότητας αντιλαμβανόμενα αφενός τη σοβαρότητα του θέματος και αφετέρου την ανάγκη του κόσμου να εκφράσει δημοκρατικά την άποψή του, αποφάσισαν 1ον. Να αιτηθούν την αναβολή του συγκεκριμένου θέματος από το δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 4 Αυγούστου 2017 προκειμένου να δοθεί ο χρόνος στην τοπική κοινωνία να αποφασίσει για το μέλλον της και 2ον. Την πραγματοποίηση λαϊκής συνέλευσης την Κυριακή 6 Αυγούστου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στην Κάτω Μηλιά κατά τη διάρκεια της οποίας θα διεξαχθεί ψηφοφορία. Μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη καθώς και κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη καταθέσει ένσταση στο Συμβούλιο της Επικρατείας και σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Επιτροπή Αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.