ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΩΣ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟ ΑΡΑΠΗ


Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ Ο ΜΗΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ...

Απόστολοι εκ περάτων, συναθροισθέντες ενθάδε, Γεθσημανή τω χωρίω, κηδεύσατε μου το σώμα, και συ, Υιέ και Θεέ μου, παράλαβέ μου το πνεύμα. Ο γλυκασμός των Αγγέλων, των θλιβομένων η χαρά, χριστιανών η προστάτις, Παρθένε Μήτηρ Κυρίου, αντιλαβού μου και ρύσαι, των αιωνίων βασάνων. 

Και σε μεσίτριαν έχω, προς τον φιλάνθρωπον Θεόν, μη μου ελέγξη τας πράξεις, ενώπιον των Αγγέλων, παρακαλώ σε, Παρθένε, βοήθησόν μοι εν τάχει. Χρυσοπλοκώτατε πύργε, και δωδεκάτειχε πόλις, ηλιοστάλακτε θρόνε, καθέδρα του Βασιλέως, ακατανόητον θαύμα, πως γαλουχείς τον Δεσπότη.


ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017 και μετά τον Εσπερινό στις 8.30΄το βράδυ χοροστάτησε, σε κλίμα Θρησκευτικής Κατάνυξις, στην Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου ο Εντεταλμένος Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Κατερίνης και Πλατανώνος ο άρχοντας του ΄Αμβωνα Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατέρας Σεβαστιανός Αράπης.

Μετά την Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνα, κήρυξε τον Θείο Λόγο στο πολυπληθές εκκλησίασμα με πολλούς / λες νέους παρόντες.
Μιλώντας στους πιστούς, αναφέρθηκε, με αφορμή της περιόδου του Δεκαπενταύγουστου, στη σημασία που δίνει η Ορθόδοξη Εκκλησία στο πρόσωπο της Παναγίας.

Τους Ύμνους απέδωσαν οι χοροί των Ιεροψαλτών
Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ είναι ο΄΄μήνας της Παναγίας ΄΄.

Η μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεώς της δεσπόζει καταμεσής του και οι Παρακλήσεις προς τη Χάρη της, που αρχίζουν από την πρώτη κιόλας μέρα του και συνεχίζονται ως την προπαραμονή της γιορτής, καθώς και η << απόδοσή >> στις είκοσι τρεις, τα << εννιάμερα της Παναγίας >> - όπως συνηθίσαμε να τα λέμε - αγιάζουν όλο το μήνα.

Παράλληλα η γιορτή της Καταθέσεως της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου στις τριάντα μία, τον επισφραγίζει.
΄Ετσι, ολόκληρο τον Αύγουστο , η παρουσία της Μεγάλης Μάνας του Χριστού και των Χριστιανών, γλυκαίνει τις ψυχές μας!!!

Γιώργος Γιαννουλόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.