Αποβολή για την Εθνική από το Ευρωπαϊκό, επειδή διαμαρτυρήθηκε για το «Macedonia» Δικαίωμα έφεσης έχει η Ελληνική Ομοσπονδία ΧάντμπολΗ απόφαση της εθνικής ομάδας χάντμπολ των Νεανίδων να αποχωρήσει από την αναμέτρηση με αντίπαλο την ΠΓΔΜ, επειδή στις στολές της αντιπάλου αναγραφόταν η λέξη «Macedonia» έφερε την τιμωρία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία απέβαλε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από τη συνέχεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της EHF συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε τον αποκλεισμό της «γαλανόλευκης» από το υπόλοιπο της διοργάνωσης, που διεξάγεται στα Σκόπια, καθώς και την επιβολή προστίμου 25.000 ευρώ στην Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρεωθεί στην ΟΧΕ και μεγαλύτερο ποσό, ως αποζημίωση.

Ωστόσο, από το κείμενο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, δεν φαίνεται να υπάρχει το ενδεχόμενο παραπάνω κυρώσεων, πέρας από αυτές που αφορούν την τρέχουσα διοργάνωση.

Η Ελληνική Ομοσπονδία απέστειλε υπόμνημα στην Πειθαρχική Επιτροπή της EHF, με το οποίο ζητούσε την τιμωρία της ΠΓΔΜ και να κατακυρωθεί ο αγώνας με σκορ 10-0 υπέρ της ελληνικής ομάδας, με την αιτιολογία ότι η ΠΓΔΜ παραβίασε την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της EHF και το Διεθνές Δίκαιο. Ωστόσο, αυτό δεν ελήφθη έγινε δεκτό και η ΟΧΕ τιμωρήθηκε με τη βαρύτερη ποινή που προβλέπεται στους κανονισμούς της EHF.

Εννοείται ότι η Ελληνική Ομοσπονδία θα ασκήσει έφεση για την ποινή.

Στο υπόμνημα της ΟΧΕ αναφέρονταν τα εξής:

«Όπως αναφέρθηκε στην έκθεση του παρατηρητή-αντιπροσώπου της EHF, η ομάδα μας αποσύρθηκε λόγω του γεγονότος ότι οι συνοδοί και προπονητές της ομάδας της ΠΓΔΜ φορούσαν μπλουζάκια με το όνομα "Macedonia" και όχι με το επίσημο όνομα (FYROM) με το οποίο καταχωρήθηκε η χώρα στην EHF.

Το ντύσιμο/ρουχισμός των στελεχών/επισήμων στον πάγκο καλύπτεται από τους κανόνες του παιχνιδιού της IHF, όπου προβλέπεται ότι πρέπει να φορούν πανομοιότυπα ρούχα. Γι’ αυτό τα ρούχα των στελεχών/επισήμων της ομάδας είναι μέρος του επίσημου παιχνιδιού.

Τον Ιούλιο του 2011, η Εκτελεστική Επιτροπή της EHF εξέδωσε απόφαση σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ. Στην απόφαση αυτή αναφέρθηκε σαφώς ότι η ενδιάμεση συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, η οποία επικυρώνεται από τον ΟΗΕ θα εφαρμοστεί σε όλους τους αγώνες Εθνικών ομάδων και συλλόγων της EHF. Σύμφωνα με αυτή την απόφαση οι ομάδες της ΠΓΔΜ δεν μπορούν να εμφανιστούν, έχοντας στα ρούχα τους το όνομα "Macedonia", αλλά μόνο το όνομα FYROM ή το MKD (three letter code) της ΔΟΕ.

Η ελληνική ομάδα ζήτησε από τον παρατηρητή του αγώνα να εφαρμόσει την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της EHF. Δυστυχώς, δεν το έπραξε και στην πραγματικότητα ανάγκασε την ομάδα μας να αποχωρήσει καθώς δεν είχε άλλη εναλλακτική λύση.

Η EHF θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τον κ. Konopliasty για την απόφασή της σχετικά με το θέμα αυτό και να δώσει εντολή στους συνοδούς και προπονητές της ΠΓΔΜ να αλλάξουν ρούχα. Θεωρούμε ότι δεν εκτέλεσε τα καθήκοντά του σύμφωνα με τις αποφάσεις του EHF και ενήργησε ενάντια στο διεθνές δίκαιο.

Ζητάμε:
Να μην υπάρξει τιμωρία για την Εθνική ομάδα της Ελλάδας.
Το κλείσιμο του αγώνα με 10-0 υπέρ της ελληνικής εθνικής ομάδας, επειδή η ΠΓΔΜ παραβίασε την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της EHF και το διεθνές δίκαιο.
Την τιμωρία της ομοσπονδίας και της ομάδας της ΠΓΔΜ.
Την τιμωρία του αντιπροσώπου και παρατηρητή της EHF κ. Konopliasty, λόγω της ελλιπής εκτέλεσης των καθηκόντων του και της άγνοιας των αποφάσεων της EHF.

Όσον αφορά τα σχόλια της έκθεσης του κ. Konopliesty, διατηρούμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας για περαιτέρω ενέργειες, καθώς είναι αναληθή και αποσκοπούν να επηρεάσουν αρνητικά την απόφαση της Επιτροπής προς την Εθνική μας ομάδα».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.