Μπιλμπάο
Πόλη-ανακάλυψη στον ισπανικό βορρά, και πιο συγκεκριμένα στη Χώρα των Βάσκων. Στους βασικότερους λόγους για να την επισκεφθείτε συγκαταλέγονται η συγκλονιστική κουζίνα της, το κουκλίστικο ιστορικό της κέντρο και η αγάπη της για τη μοντέρνα τέχνη που βρίσκεται παντού, από τις εισόδους του μετρό μέχρι ένα από τα καλύτερα μουσεία του κόσμου, το φημισμένο Guggenheim.
Πού θα μείνετε: Στα μεγάλα, άνετα δωμάτια του Holiday Inn Bilbao (65€ το δίκλινο) ή στα στιλάτα δωμάτια του NH Deusto, πολύ κοντά στο Guggenheim (52€ το δίκλινο).bilbao-012
lyon_skyline

Λυών

Μια από τις ομορφότερες πόλεις της Γαλλίας (τρέμε Παρίσι!) έχει δύο ποτάμια, ένα ιστορικό κέντρο βγαλμένο από παραμύθι, μια ενδιαφέρουσα γαστρονομική σκηνή που δεν θα σας κοστίσει μια περιουσία (ακούς, Παρίσι;) και πολλά διάσημα τέκνα -από τον συγγραφέα του Μικρού Πρίγκιπα μέχρι τους εφευρέτες του κινηματογράφου. Προγραμματίστε το ταξίδι σας για τις αρχές Δεκεμβρίου, όταν η Γιορτή του Φωτός ή Fete des Lumieres, που τιμά αφενός το ρωμαϊκό όνομα της πόλης (Lugdunum, ή πόλη του φωτός) και αφετέρου τους αδερφούς Lumiere, κάνει την πόλη να μοιάζει ονειρική. Περισσότερα από εβδομήντα πολύχρωμα light installations στήνονται στους δρόμους της πόλης, και στα πιο διάσημα κτίρια-ορόσημά της, αλλάζοντας εντελώς την εικόνα της πόλης.
Πού θα μείνετε: Στα μικρά και λιτά, αλλά καθαρά και οικονομικότατα δωμάτια του Hotel de Normandie (από 41€ το δίκλινο). Στα πολύ πιο στιλάτα δωμάτια του Appart’Hotel Odalys Bioparc (στα 66€ το δίκλινο).
bucharest

Βουκουρέστι

Έξω, πολύ έξω από τις λίστες με τους δημοφιλείς προορισμούς, το ολοζώντανο Βουκουρέστι είναι η πόλη για την οποία ο Lonely Planet έγραψε «πολλοί θα σας πουν να την αποφύγετε. Όλοι τους θα έχουν άδικο». Η ρουμανική πρωτεύουσα μπορεί να μην είναι καρτποσταλικά όμορφη, είναι όμως ιδιαίτερα ζωντανή και ενδιαφέρουσα. Φροντίζουν γι’ αυτό η μεγάλη της φοιτητική κοινότητα, που γεμίζει τα μονίμως κεφάτα μπαρ του κέντρου, τα πανέμορφα και ιδιαίτερα περιποιημένα πάρκα και μερικά από τα καλύτερα μουσεία της χώρας. Να προσθέσουμε και ότι είναι μια από τις πιο low budget επιλογές για city breaks ή σας πείσαμε ήδη;
Πού θα μείνετε: Στα άνετα διαμερίσματα του Foisor Residence (από 30€ το διαμέρισμα 40 τ.μ. που φιλοξενεί έως τέσσερα άτομα). Στα όμορφα, φωτεινά δωμάτια του Hotel Tranzzit (33€ το δίκλινο).