. Κοινωνικό μέρισμα: Στους δικαιούχους του ΚΕΑ (κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης) θα δοθεί φέτοςΑνοιχτό το ενδεχόμενο εφάπαξ κοινωνικού μερίσματος και τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους άφησε σήμερα αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας, επισημαίνοντας πως και φέτος ο κρατικός προυπολογισμός αναμένεται να εκτελεστεί με υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα (ο οποίος είχε τεθεί στο 1,75% του ΑΕΠ)

Όπως διευκρίνσε ο ίδιος, το ποσό κατά το οποίο το τελικό πλεόνασμα του φετινού προυπολογισμού θα υπερβεί τον στόχο (1,75% του ΑΕΠ) θα διατεθεί κατά ένα μέρος του ως κοινωνικό μέρισμα, όπως συνέβη και πέρυσι.

Ωστόσο αυτήν την φορά, η όποια ενίσχυση τελικά αποφασιστεί, δεν θα κατευθυνθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά σε άλλες οικονομικά ασθενείς ομάδες.

Tο πιο πιθανό σενάριο θα είναι το φετινό μέρισμα να λάβουν υπό μορφή πρόσθετης εφάπαξ εισοδημαιτικής ενίσχυσης όσοι είναι δικαιούχοι ΚΕΑ, εφόσον πάντα πιαστεί ο κυβερνητικός στόχος.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ένα άλλο μέρος θα διατεθεί για την εξόφληση ληξοπρόθεσμων οφειλών του δημοσιου, καθώς και για την χρημαοτοδότηση αναπτυξιακών προγραμμάτων.
Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.