Τι θα έκανες με την Ζωή σου αν δεν υπήρχαν πια τα χρήματα ;
Μάλλον δεν ακούτε αυτή την ερώτηση κλισέ για πρώτη φορά: «Εάν τα χρήματα δεν υπήρχαν, τι θα έκανες με την Ζωή σου;» Αλλά το να ακούσεις μιας ερώτηση δεν είναι καθόλου χρήσιμο αν δεν την απαντήσεις με πλήρη ειλικρίνεια μέσα από τα βάθη της καρδιάς σου


Υπάρχει μια βαθιά αλήθεια μέσα σε αυτές τις λέξεις που φαίνεται ότι πολλοί από εμάς έχουν ξεχάσει ή αγνοήσει εντελώς, και όμως οι συνέπειες της πραγματικής απάντησης στο παραπάνω ερώτημα μπορεί να έχει τεράστιες επιπτώσεις στην Ζωή σου

Ίσως να είσαι ένας νεαρός ενθουσιασμένος που μόλις μπαίνει στο στίβο της Ζωής ή μπορεί να είσαι παλαιότερης γενιάς άτομο που έχει ήδη σπαταλήσει μεγάλο χρόνο και τώρα πια κάθεται απορημένος λέγοντας…..»Πώς έφτασα έως εδώ;» …Ή ίσως είστε κάποιος που ήδη αγαπά αυτό που κάνει.

Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω πραγματικά ότι η τακτική να αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που θα αγαπούσατε να κάνετε με το χρόνο σας αν τα χρήματα δεν δεν υπήρχαν πια.. μπορεί να είναι ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία αλλαγής της Ζωής σας .

Γιατί λοιπόν να μην προχωρήσουμε μαζί σε αυτό και να κάνουμε μια βαθιά αυτοανάλυση;

Αλλά πρώτα, ας ακούσουμε τι λέει ο Alan Watts για το θέμα, καθώς νομίζω ότι θα μας φέρει πραγματικά στη σωστή δόνηση για αυτό το εγχείρημα


Η άσκηση που μπορούμε να κάνουμε τώρα..

Αυτή η άσκηση είναι αρκετά απλή, ακριβώς όπως η ερώτηση που πρέπει να απαντήσετε με την καρδιά σας

Όταν απαντάμε σε τέτοιου είδους ερωτήσεις, είναι σημαντικό να προχωράμε πέρα ​​από τα καθορισμένα, πέρα από τα πράγματα που μας δίδαξαν για το ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να επιδιώξουμε.

Για παράδειγμα θα πρέπει να ξεχάσουμε για λίγο τις ιδέες μας για την «επιτυχία», τα χρήματα, τα υλικά αγαθά, τη φήμη κλπ.Να ξεχάσουμε τι μας είπαν ότι είναι το σωστό και αυτό που ολοι πρέπει να κάνουν…να ξεχάσουμε τη μας δίδαξαν άλλοι για το τι πρέπει να είναι η ευτυχία μας !

Και να εστιάσουμε μόνο σε αυτή την ερώτηση – αν τα χρήματα δεν είχαν σημασία και θα μπορούσα να κάνω κάτι τώρα … τι θα επέλεγα να κάνω ;


Μην ανησυχείτε για το ποια σταδιοδρομία θα έχετε αν κάνετε μόνο αυτό που σας αρέσει ή πόσο σεβαστή από την κοινωνία είναι η ασχολία που θέλετε να κάνετε με την καρδιά σας , απλά αρχίστε με αυτό που σας αρέσει.

Στη συνέχεια, σκεφτείτε αν μπορείτε και με ποιο τρόπο να συμβάλλετε στον κόσμο (να τον κάνετε λίγο καλύτερο , ένα τόνο πιο φωτεινό) , είτε πρόκειται για να βοηθήσετε ένα μόνο άτομο είτε για μια ολόκληρη κοινότητα (ή ολόκληρη την υδρόγειο!).

Πχ θα μπορούσατε να εκπαιδεύσετε τους γύρω σας, θα μπορούσαν οι πράξεις σας να συμβάλουν σε ένα σκοπό που προκαλεί χαρά σε άλλους …… αυτά είναι απλά παραδείγματα τρόπων και επιλογών του πως θα μπορούσατε να συμβάλλετε στον κόσμο…Στη συνέχεια, αρπάξτε ένα κομμάτι χαρτί και γράψτε

«Τι μου αρέσει να κάνω; Τι με κάνει να νοιώθω ενθουσιασμένος; »

«Ποια θα ήταν η ιδανική μέρα μου να ξεκινούσα αν μπορούσα να κάνω αυτό που ήθελα να κάνω;»

«Ποια είναι η ιδανική ασχολία για μένα; Πως μοιάζει?»

«Ποια είναι τα αγαπημένα μου χόμπι και ποια τα πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να κάνω;»

Αφού αρχίσετε να απαντάτε σε κάποιες από αυτές τις βασικές ερωτήσεις, εμβαθύνετε σε πράγματα όπως:»Γιατί μου αρέσουν αυτά τα πράγματα που μου αρέσει να κάνω;»

«Τι γίνεται με αυτά και γιατί είναι ενδιαφέρον για μένα;»

Αυτό που κάνει αυτή η άσκηση είναι να μας κάνει να σκεφτόμαστε με τον εαυτό μας και τα πράγματα που μας αρέσουν χωρίς αυτά να είναι κινήσεις η πράξεις μην συνειδητοποιημένες από εμάς .

Το πιο σημαντικό είναι ότι σκεφτόμαστε ότι πραγματικά απολαμβάνουμε κάποια πράγματα ..και νομίζουμε ότι εφ όσων τα απολαμβάνουμε αναγκαστικά και το γνωρίζουμε …θα δείτε κάνοντας την άσκηση και θα εκπλαγείτε στο ότι …Δεν γνωρίζουμε ότι κάποια πράγματα μας αρέσουν πάρα πολύ!!!

Αυτό είναι το κλειδί, διότι σας βοηθά να απομονώσετε τα στοιχεία εκείνων των δραστηριοτήτων που είναι πραγματικά σημαντικές για εσάς.

Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις γνώσεις για να βρείτε ή να ενσωματώσετε αυτά τα θέματα σε πολλά διαφορετικά καθήκοντα ή εργασίες.

Επειδή μερικές φορές πρέπει πραγματικά να «ντύνεις τα μικρά πράγματα».

Μερικές φορές είναι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν μια δουλειά πραγματικά σπουδαία ή πραγματικά απαίσια.

Στο τέλος είναι όλα σχετικά με τη συμμετοχή μας σε δραστηριότητες που μας φέρνουν χαρά και ανάφλεξη στο πάθος μας, ακόμη και αν είναι μόνο για λίγες ώρες την εβδομάδα … το να κάνεις από σήμερα κάτι που πραγματικά σε ευχαριστεί μπορείς να το δεις σαν ένα χάπι που σου έδωσε ο γιατρός για την ευτυχία ….!

Αν δεν βρείτε αμέσως τι σας κάνει πραγματικά ενθουσιώδης να κάνετε στην Ζωή σας μην σας πιανει αγχος , κάντε ξανά και ξανά την άσκηση χαλαρά μέχρι να απαντήσετε με ειλικρίνεια τι είναι αυτό η αυτά που σας χαρίζουν πραγματική ευεξία !

Μετά από την ανακάλυψη τους αρχίστε σταδιακά και αυξανόμενα να τα προσθέτεται στην καθημερινότητα σας …μην ξεχνάτε ότι ο κήπος του μυαλού σας ήταν γεμάτος αγριόχορτα χρόνια τώρα ..και μόλις φυτεψατε όμορφα λουλούδια τα οποία θέλουν καθημερινή φροντίδα !!

Ο παλιός εαυτός ,, προσκολλημένος σε παλιές ιδέες και εκπαίδευσης πολλές φορές θα προσπαθήσει να επιβληθεί ..είτε με άγχος, φόβο , αγωνία , ανασφάλεια …την στιγμή που θα το κάνει πάρτε το «χαπακι» ευτυχίας σας κάνοντας αυτό που πραγματικά σας αρέσει…και αυτό συνεχίστε το μέχρι να φτάσατε να κάνετε από εδώ και πέρα μόνο αυτό που σας αρέσει !!

Νομίζετε ότι δεν μπορεί να συμβεί αλλά σας το λέω ξεκάθαρα….αν κάνετε αυτό που πραγματικά θέλει η καρδιά σας τότε όλα θα συνηγορήσουν στο να κάνετε από εδώ και πέρα μόνο αυτό που θέλει η καρδιά σας … μην σταματάτε να είστε ευτυχισμένοι επειδή ο ίδιος ο εαυτός σας θα σας βάλει εμπόδια … είτε στην εργασία είτε στην συγχρονικοτητα ..πάντα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τον εαυτό μας… θα προσπαθήσει …εσύ επέμενε να είσαι ευτυχισμένος με αυτό που σου αρέσει και αργά η γρήγορα θα τον μάθεις πια τον εαυτό σου να μην έχει τύψεις που είναι ευτυχισμένος !

Θέλετε να φέρετε περισσότερη ευτυχία στη ζωή σας;

Κάντε τώρα την άσκηση να μάθεις τι σου αρέσει πολύ…
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.