Το 5ο Γυμνάσιο να ονομαστεί 1ο Γυμνάσιο Κατερίνη


Το παλιό μας Γυμνάσιο, το πρώτο στην Κατερίνη μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους το 1912, στο οποίο φοίτησαν γενιές και γενιές παιδιών της Κατερίνης και γύρω των χωριών του νομού, εκτός από εκείνα της βόρειας και νότιας Πιερίας, ονομάστηκε 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης. Δεν γνωρίζω το σκεπτικό της απόφασης αυτής, η οποία πρέπει να πάρθηκε περίπου στις αρχές της δεκαετίας του...1980, αλλά θεωρώ ότι η απόφαση ήταν λανθασμένη. Το Γυμνάσιο αυτό έπρεπε να πάρει τον αριθμό 1 δικαιωματικά, λόγω αρχαιότητας και ύστερα να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα στη σειρά τους. Απορώ πώς ούτε ένας από τους τόσους δημόσιους άρχοντες της πόλης, που φοίτησαν σε αυτό, δεν έχουν ζητήσει μέχρι τώρα να αρθεί αυτή η άδικη στρεβλότητα. Πώς δηλαδή το παλιότερο δημοτικό σχολείο, η Αστική Σχολή Αικατερίνης, είχε ονομαστεί 1ο Δημοτικό Σχολείο και το παλιότερο Γυμνάσιο ονομάστηκε 5ο Γυμνάσιο!


Είχα προτείνει και παλαιότερα στον κύριο Χιονίδη, τον δήμαρχό μας, να κάνει κάτι γι΄ αυτό, αλλά φαίνεται ή δεν το διάβασε ή με αγνόησε. Θεωρώ έστω και τώρα, 35 χρόνια μετά, ότι δεν είναι αργά να γίνει η διόρθωση και να ονομαστεί 1ο Γυμνάσιο Κατερίνης. Άλλωστε, αν κάποιος από εμάς τους παλιούς μαθητές του θελήσει να πάρει αντίγραφο κάποιου τίτλου του, θα πάει στο 1ο Γυμνάσιο να πάρει. Επομένως, γιατί δεν μπορεί να γίνει η ανταλλαγή των αριθμών και το τωρινό 1ο να γίνει 5ο, ενώ το παλιό να πάρει τον αριθμό που του ταιριάζει: 1ο !!!


Δημοσθένης Μπαρέκας
Συνταξιούχος
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.