Θεραπεύτηκε η μεσογειακή αναιμία σε κλωνοποιημένα έμβρυα
Κινέζοι ερευνητές δήλωσαν στο BBC ότι υπέβαλαν κλωνοποιημένα ανθρώπινα έμβρυα σε χειρουργική επέμβαση ακριβείας, για να τα θεραπεύσουν από γενετικές παθήσεις και ελπίζουν ότι μια μέρα θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν πληθώρα κληρονομικών παθήσεων.


Η ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου Sun Yat-sen χρησιμοποίησε τη μέθοδο της επεξεργασίας γονιδιώματος για τη διόρθωση μιας συγκεκριμένης μετάλλαξης σε ένα από τα τρία εκατομμύρια «δεδομένα» του γενετικού μας κώδικα, με στόχο την αντιμετώπιση της μεσογειακής αναιμίας.


Η μέθοδος αυτή συμβάλλει στην τροποποίηση των θεμελιωδών δομικών λίθων του DNA: τις χημικές βάσεις αδενίνη, κυτοσίνη, γουανίνη και θυμίνη, γνωστά και με τα αντίστοιχα αγγλικά αρχικά τους A, C, G και T. Όλες οι οδηγίες για την κατασκευή και λειτουργία του ανθρώπινου σώματος βρίσκονται κωδικοποιημένες στους συνδυασμούς των τεσσάρων αυτών χημικών βάσεων.


Η δυνητικά απειλητική για τη ζωή πάθηση του αίματος, η μεσογειακή αναιμία, προκαλείται απόμετάλλαξη σε μία μόνο εκ των τεσσάρων χημικών βάσεων του γενετικού κώδικα και είναι γνωστή ως σημειακή μετάλλαξη. Η ομάδα των Κινέζων ερευνητών κατάφερε να τη διορθώσει, πρώτα εντοπίζοντάς τη και στη συνέχεια αλλάζοντας τη βάση γουανίνης με αδενίνη!

Ένας από τους ερευνητές, ο Junjiu Huang, δήλωσε στο BBC: «Είμαστε οι πρώτοι που αποδείξαμε ότι μέσω της μεθόδου της επεξεργασίας γονιδιώματος, η θεραπεία γενετικών παθήσεων είναι εφικτή».

Τα πειράματα διεξήχθησαν σε ιστούς ασθενών με μεσογειακή αναιμία και σε ανθρώπινα έμβρυα που δημιουργήθηκαν μέσω της διαδικασίας της κλωνοποίησης.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.