Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν τα πετρέλαια της Θάσου, της ΠιερίαςΟι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν τα πετρέλαια της Θάσου, της Πιερίας, της Ζακύνθου, της Ιόπης, της Λιβύης, κ.ά.

Ο μαθηματικός, αστρονόμος, γεωγράφος, ιατρός και φιλόσοφος Εύδοξος ο Κνίδιος 390-340 π. Χ. από την πόλη Κνίδο της Καρίας έκανε πρώτος λόγο για τα πετρέλαια της Θάσου.

Ο Ηρόδοτος στο έργο του «Ιστορίες», αναφέρεται στη μυρσίνη πίσσα της Πιερίας, την οποία συγκέντρωναν σε λάκκο πλησίον λίμνης τέσσερα στάδια (περίπου 800 μ. ) από τη θάλασσα και την έβαζαν σε αμφορείς.

Νεώτεροι περιηγητές ανέφεραν ότι επί του Πηνειού ποταμού ιριδίζον και αφρίζον υγρό (πετρέλαιο) κυλούσε αδιάλυτο επί των υδάτων του τρανού αφέντη του Θεσσαλικού κάμπου. Άρα ήταν γνωστό πως και ο Πηνειός από την Πίνδο μεταφέρει πολλάκις πετρέλαιο στο Αιγαίο. Αυτά για να μη κομίζουμε γλαύκας εις Αθήνας.

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.