ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ!

Ανακαλύψαμε το μυστικό της νιότης!


Αρκετοί είναι οι επιστήμονες, που τα τελευταία χρόνια έχουν συσχετίσει το μήκος των τελομερών (μόρια που βρίσκονται στην άκρη του κλώνου του ανθρώπινου DNA) με τη γήρανση,


τα επίπεδα της γενικής υγείας του οργανισμού και το συνολικό προσδόκιμο του χρόνου της ζωής μας.


Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Psychoneuroendocrinology» το σεξ, με συχνότητα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση του γυναικείου οργανισμού, ακόμα και όταν μία γυναίκα δεν αισθάνεται μεγάλη οικειότητα με τον σύντροφο της.

Πιο αναλυτικά, στην έρευνα έλαβαν μέρος 129 γυναίκες που βρίσκονταν σε μακροχρόνιες σχέσεις. Αρχικά, ζητήθηκε από τις συμμετέχουσες να παρέχουν ορισμένες πληροφορίες, σχετικά τη σωματική οικειότητα, την ποιότητα της επικοινωνίας καθώς και την ικανοποίηση που λάμβαναν από τη σχέση με τον σύντροφο τους.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές προέβησαν σε σύντομες αιμοληψίες στο σύνολο του δείγματος, έτσι ώστε να καταφέρουν να αναλύσουν το DNA, και πιο συγκεκριμένα το μήκος των τελομερών των συμμετεχόντων.

Η μελέτη, που διήρκησε συνολικά μία εβδομάδα, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των γυναικών και αμβλύνει τις επιπτώσεις του στρες στην υγεία, επιμηκύνοντας τη διάρκεια της ζωής τους.

Τέλος, οι ερευνητές τόνισαν, ότι μολονότι οι θετικές επιδράσεις της ενεργής σεξουαλικής ζωής στη ζωή των ανδρών είναι αναμφίβολα αρκετές, θα πρέπει στο μέλλον να διενεργηθούν επιπλέον μελέτες, που να αναλύουν πιο εστιασμένα, με ποιο τρόπο το σεξ επηρεάζει το προσδόκιμο της ζωής των ανδρών.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.