Γιορτή στο Πάρκο της Κατερίνης

1


Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου, οι Υπεύθυνες των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πιερίας και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, συμμετείχε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.

Η γιορτή διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών (γνωστή και ως EuroBirdwatch17) και πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης, με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης. Στη δράση συμμετείχαν επίσης το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου – Ελασσόνας και ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση στην Ευρώπη του BirdLife International και φέτος είναι η 23η χρονιά που υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή 40 περίπου χωρών. Το θέμα της φετινής διοργάνωσης ήταν η προστασία των μεταναστευτικών πουλιών και των βιοτόπων τους και στόχος της εκδήλωσης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τα μεταναστευτικά πουλιά, τους βιότοπούς τους και να ευαισθητοποιηθούν για την ανάγκη προστασίας τους.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ενημερώσεις, εργαστήρια κατασκευών καθώς και περιβαλλοντικά παιχνίδια όπου συμμετείχαν δεκαέξι μαθητικές ομάδες από σχολικές μονάδες της Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.