Τα ζητήματα που τέθηκαν στην συνάντηση Τσίπρα - ΤζιτζικώσταΝα βρεθεί τρόπος να γίνουν τα έργα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, χωρίς να μειωθεί κατά 70% η δυνατότητα εξυπηρέτησης, ζήτησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.


Ζήτησε, επίσης, οικονομική ενίσχυση του προγράμματος σχολικής στέγης, να ενταχθούν στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών και οι 1.100 επιλαχόντες της Κεντρικής Μακεδονίας (έχουν ήδη ενταχθεί 2.000), καθώς, όπως είπε, η εν λόγω περιφέρεια έχει το 1/4 της πανελλαδικής αγροτικής παραγωγής.

Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε κρίσιμο έργο υποδομής τον δρόμο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Έδεσσα και τόνισε την ανάγκη μετά τα 10.000.000 ευρώ που δόθηκαν για απαλλοτριώσεις να βρεθούν και άλλα κονδύλια ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες.

Για την ανάδειξη του μνημείου στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη το υπουργείο Πολιτισμού θα καταθέσει νέο τεχνικό δελτίο για την εξασφάλιση ποσού 1.500.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ και ο περιφερειάρχης απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Τσίπρα να επισκεφθούν μαζί το χώρο των ανασκαφών.

Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι πρώτη στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Διατύπωσε την πρόταση να θεσμοθετηθεί φορολογία 10% για νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκης και ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι ο πρωθυπουργός τη βλέπει θετικά, αλλά το θέμα είναι πως μπορεί να υλοποιεί καθώς προσκρούει στους Θεσμούς.

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.