Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης: Όταν φύγω από το σαρκίο μου … θα είμαι περισσότερο κοντά σαΑθηνά Σιδέρη: Είδα τον Ουρανό να κατεβαίνει στην Γή και η Γή να ανεβαίνει στον Ουρανό!

Τη Δευτέρα 11-12-2017 οι φίλοι της Σχολής Γονέων - Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κατερίνης - είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την κ.Αθηνά Σιδέρη, κοινωνική λειτουργό, πνευματικό τέκνο του Αγίου Πορφυρίου, η...


οποία καθήλωσε με τον βιωματικό και πνευματικό της λόγο το ακροατήριο. Το θέμα ήταν "Ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης...όπως τον έζησα". Οι εμπειρίες της ομιλήτριας συγκίνησαν τους ακροατές που με την παραστατικότητα και ζωντάνια του λόγου της φανέρωσαν πτυχές της αγιότητάς του.

Πριν από την ομιλία ο Βυζαντινός χορός ιεροψαλτών "Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω" απέδωσε ιεροπρεπώς ύμνους για τον Άγιο Πορφύριο υπό τη διεύθυνση του κ.Νικολάου Ξάφη.Ο Άγιος Πορφύριος, κατά την ομιλήτρια, αγάπησε πολύ τον Θεό. Ιδέα, όραμα και σκοπός της ζωής του ήταν η γνώση και βίωση της Αγίας Τριάδος. Αγαπούσε πολύ τις επιστήμες και τις τέχνες και ωθούσε, τους νέους ιδιαίτερα, προς την κοπιώδη μόρφωση. Αγαπούσε πολύ τους ανθρώπους και αγκάλιαζε ιδιαίτερα τους πονεμένους με......ανιδιοτελή αγάπη. Αν και συνταξιούχος από την πολυκλινική και ασθενής παρηγορούσε τους πονεμένους, τους πενθούντες, τους ασθενείς και βοηθούσε φοιτητές και φτωχούς. Το προορατικό του χάρισμα ήταν καθημερινό βίωμα για την ομιλήτρια, που το διέκρινε στην προσωπική και οικογενειακή της ζωή αλλά και στη ζωή των άλλων. Η επαφή μαζί του αποτελούσε μάθημα πίστης και φανέρωση της Χάρης του Θεού.

Η Χάρη του Θεού, συνήθιζε να λέει ο Άγιος, υπερκαλύπτει τα πάντα ακόμα και τις επιστήμες. Η δυσκολία της μάθησης για μαθητές και φοιτητές ξεπερνιούνται με τη μελέτη της Καινής Διαθήκης και την επίκληση των Αγίων, οι οποίοι κατεβάζουν με την προσευχή τον ουρανό στη γη. Προέβλεπε την κοινωνική κρίση από χρόνια με τη διάλυση της οικογενείας, που αποτελεί το κύτταρο της κοινωνίας. Με διακριτικότητα βοηθούσε στην ομόνοια των ζευγαριών και στην προσπάθεια της ορθής διαπαιδαγώγησης των παιδιών. Τόνιζε ιδιαίτερα την απόκτηση και διατήρηση καλών λογισμών, την αποφυγή της οργής και τη σημασία της θερμής προσευχής με την επίκληση των Αγίων που ισορροπούν τις καταστάσεις.

Η κ. Σιδέρη συγκλόνισε με την περιγραφή της (υστέρα από ερώτημα) για το πώς αντιμετώπισε την κοίμηση (εκδημία) της 30 χρονης κόρης της και την χαρά που νοιώθει έχοντας της βεβαιότητα της αιωνίου Μακαριότητας της και έδωσε ένα μάθημα ζωής στο πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν οι γονείς αυτό το τραγικό συμβάν της απώλειας των παιδιών!Οι φίλοι της Σχολής Γονέων μέσα από τον πνευματικό λόγο της κ.Σιδέρη γνώρισαν έναν σύγχρονο οικουμενικό Άγιο που τον επικαλούνται πολύ. Παρεβρέθησαν ο πρώην πρόεδρος της Σχολής Γονέων κ.Δημηνάς, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ.Μυστρίδης, εκπρόσωπος του βουλευτή κ.Κουκοδήμου και οι πολιτευτές της Ν.Δ. κ. Φώντας Μπαραλιάκος και Δ. Μπέης. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με το Σύλλογο Ιεροψαλτών Νομού Πιερίας.

Την επόμενη Δευτέρα 18-12-2017, στην τελευταία εκδήλωση για το 2017, θα μιλήσει η κ. Ναταλία Νικολάου καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Λομονόσωφ Μόσχας με θέμα: "Οκτωβριανή Επανάσταση 1917-2017 100 χρόνια μετά..."Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.