Κοινωνικό μέρισμα: εκπνέει η προθεσμία - πιθανότητα παράτασηςΑν και δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, όλες οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως και για την υποβολή κοινωνικού μερίσματος θα υπάρξει παράταση.Ωστόσο, επειδή αναφέρονται μόνο πληροφορίες και τίποτα δεν είναι σίγουρο, καθώς δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, είναι καλό όσοι θεωρούν πως το δικαιούνται να σπεύσουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία για την αίτηση μέχρι και απόψε τα μεσάνυχτα οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής. Σύμφωνα πάλι με άλλες πληροφορίες, η πληρωμή του Κοινωνικού Μερίσματος θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου είτε δοθεί παράταση, είτε όχι.


Πώς προέκυψαν όμως οι πληροφορίες για παράταση;
Από τον μεγάλο αριθμό αιτήσεων που παραμένουν σε εκκρεμότητα. Αυτή τη στιγμή οι αιτήσεις σε αναμονή είναι 585.000.

Από αυτές αναμένεται να εγκριθούν περίπου 57.000 αιτήσεις. Οι υπόλοιπες πρέπει να υποστούν σημαντικές διορθώσεις για να λάβουν οι αιτούντες τα χρήματα.

Γίνεται μάλιστα λόγος για πολλά ελλιπή στοχιεία, οπότε αργά τη νύχτα διέρρευσε η πληροφορία ότι θα δοθεί παράταση.

Πάντως, η εφαρμογή αναμένεται να κλείσει κανονικά σήμερα τα μεσάνυχτα, όπως είχε υπολογιστεί. Αλλά, εφόσον δοθεί η παράταση, τη Δευτέρα η εφαρμογή θα ανοίξει και πάλι για να μπορέσουν όσοι έχουν εκκρεμείς αιτήσεις να κάνουν διορθώσεις ή να συμπληρώσουν στοιχεία.

Παράλληλα εξετάζεται να γίνει και μια επέκταση για τις μονογονεϊκές οικογένειες. Συνολικά έχουν εγκριθεί 1.195.286 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, ποσοστό 49,93%, όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (11/12/2017, στις 17:10) που έδωσε στη δημοσιότητα η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.