Ξεκίνησε ο Έρανος Αγάπης τής Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

ΣΕΒ. κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ: «Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ»!


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, λίγες ημέρες πριν από τις Άγιες Εορτές των Χριστουγέννων, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος πραγματοποιεί τον καθιερωμένο Έρανο της Αγάπης. Ο Έρανος που θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 17 Δεκεμβρίου,γίνεται μία φορά το χρόνο και κάθε Δεκέμβριο για την στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Για τον συντονισμό του Εράνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος εξέδωσε σχετική Εγκύκλιό του, η οποία θα διαβαστεί στους Ι. Ναούς. Παράλληλα, πραγματοποιεί και Κληρικολαϊκές Συνάξεις για να δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την διεξαγωγή του Εράνου.
Με αφορμή τη διεξαγωγή του Εράνου Αγάπης ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Εορτή των Χριστουγέννων φανερώνει την απέραντη αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο. Η ενανθρώπηση του Κυρίου Ιησού είναι το μυστήριο της θείας αγάπης. Για τον λόγο αυτό όσοι πιστεύουμε στο άγιο Όνομά Του και ανήκουμε ως μέλη στην Εκκλησία Του έχουμε χρέος να Τον μιμηθούμε. Να προσφέρουμε πηγαία και ανιδιοτελή αγάπη προς τον πλησίον μας.
Το χρέος, βέβαια, της αγάπης οφείλουμε να το εκπληρώνουμε πάντοτε. Κατ’ εξοχήν όμως κατά τις μεγάλες εορτές της πίστεώς μας όπως είναι τα Χριστούγεννα. Και θα προσέθετα, περισσότερο τώρα, που η οικονομική κρίση μαστίζει τον τόπο μας και ένα μεγάλο πλήθος συνανθρώπων μας αντιμετωπίζουν εφιαλτικές καταστάσεις : ανεργία, ανέχεια, πείνα και τόσα άλλα.
Η Εκκλησία μας στο σύνολό της αγωνίζεται όσο μπορεί να συνδράμει τους εμπερίστατους αδελφούς μας. Απευθύνουμε σε όλους σας προσκλητήριο χριστιανικής αγάπης και αλληλεγγύης. Ανταποκριθείτε με προθυμία στον Έρανο της Αγάπης που διενεργούμε, όπως κάθε χρόνο, κι εφέτος».

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.