Η σοκολάτα σύμμαχός μας για γερά δόντια!
Η σοκολάτα έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο χρήσιμη για τα δόντια από ότι το φθόριο. Επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η θεοβρωμίνη (πικρό συστατικό πολλών φυτών, περιλαμβανομένων και των σπόρων κακάο από το οποίο γίνεται η σοκολάτα), ενισχύει τα δόντια και προσφέρει καλύτερη υγεία.

Αποδεικνύεται ότι η θεοβρωμίνη βοηθά την κρυσταλλική δομή των δοντιών και προστατεύει τα δόντια από οξέα. Είναι επίσης καλύτερη από το φθορίδιο του νατρίου που περιέχεται στις περισσότερες οδοντόκρεμες.Αυτό σημαίνει ότι η θεοβρωμίνη μπορεί να μειώσει τις ζημίες από τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για το μεγαλύτερο μέρος της τερηδόνας.

Το αποτέλεσμα της έρευνας είναι πολύ σημαντικό, γιατί περισσότερο από μισό αιώνα, δεν υπήρχε κάτι νεότερο για το πρόβλημα της τερηδόνας εκτός από την βοήθεια με οδοντόκρεμες.

Δυστυχώς όμως, η σοκολάτα δεν είναι κατάλληλη για την διατροφή επειδή περιέχει ζάχαρη, αντίθετα με την βοήθεια που προσφέρει στην καταστροφή των βακτηρίων που διασπούν τη τερηδόνα από τα δόντια μας. Έτσι, είναι μάλλον απίθανο η αγορά να γεμίσει με οδοντόκρεμες σοκολάτας, σύμφωνα με τους επιστήμονες που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη έρευνα.
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.