«Χρυσό» deal για το κρητικό ελαιόλαδο

Για «χρυσή» συμφωνία με Αμερικανούς για το ελαιόλαδο ετοιμάζεται η Ένωση Ηρακλείου.

Πέρσι πωλήθηκαν 20 τόνοι έξτρα παρθένου τυποποιημένου ελαιολάδου και η αμερικανική επιχείρηση που τους προμηθεύτηκε έμεινε απολύτως ικανοποιημένη για το προϊόν, με αποτέλεσμα να επιστρέψει για ακόμη μεγαλύτερη παραγγελία φέτος.Όπως γράφει το cretalive.gr, χαρακτηριστικό της προετοιμασίας είναι ότι χθες… υψώθηκε μέχρι και η αμερικανική σημαία έξω από τις εγκαταστάσεις της Ένωσης στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, στην είσοδο του σύγχρονου τυποποιητηρίου που διατηρεί στη ΒΙΠΕ για το καλωσόρισμα των αλλοδαπών ενδιαφερομένων.

Το ζητούμενο για την Ένωση πάντως είναι να αποδείξει και προς την αμερικανική αγορά, ότι το κρητικό ελαιόλαδο είναι από τα καλύτερα του κόσμου. Το γεγονός ότι οι ίδιοι υποψήφιοι πελάτες ήρθαν και φέτος ζητώντας κι άλλες συναντήσεις πέρα από τη χθεσινή, φανερώνει την ικανοποίησή τους από την περσινή αγορά που έκαναν και αφορούσε τους 20 τόνους.

Πάντως, όπως είναι γνωστό, το ελληνικό εμπόριο εξαγωγής ελαιολάδου «πάσχει» στον τομέα της τυποποίησης, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των ποσοτήτων που διατίθεται σε άλλες χώρες είναι χύμα.


Η Ένωση Ηρακλείου όμως έχει θέσει στόχο να αυξήσει τις ποσότητες του τυποποιημένου ελαιόλαδου που διακινεί στην αγορά σε συνεργασία με ιδιώτες με τους οποίους συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση διατηρεί στη ΒΙΠΕ μια υψηλών προδιαγραφών μονάδα τυποποίησης και εμφιάλωσης ελαιολάδου στην οποία ξεναγήθηκαν οι ξένοι εμπορικοί παράγοντες και σύμφωνα με πληροφορίες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι.Στελέχη της Ένωσης επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες, τόνισαν όμως ότι «υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να υπάρξει συμφωνία και το μόνο βέβαιο είναι ότι υπάρχει ικανοποίηση από τους ενδιαφερόμενους για την ποιότητα του προϊόντος».

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.