Οι επιτυχίες θέλουν και συνεργασίες! Επισημάνσεις Δ/κτή Πυροσβεστικής Ε.Φαλάρα & Αστυνομικού Δ/ντή Γ.Τζήμα. (46 φωτογραφίες)


* ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΑΛΑΡΑΣ: ΟΜΑΔΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΑΛΤΡΟΥΪΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.


* ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΗΜΑΣ: ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ, ΑΡΧΩΝ, ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ.


Παρουσίαση θέματος,
Φωτογραφικό Υλικό:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός

Το στοιχείο τής συνεργασίας ανέδειξαν τόσο ο Διοικητής τής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν.Πιερίας Ευάγγελος Φαλάρας όσο και ο Διευθυντής τής Διεύθυνσης Αστυνομίας ΠιερίαςΓιώργος Τζήμας μιλώντας από το βήμα τής Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Σύμφωνα με τις επισημάνσεις τους, η συνεργασία είναι το στοιχείο που βρίσκεται πίσω από κάθε επιτυχία είτε ως προς την πρόληψη και αποφυγή ατυχημάτων αλλά και τη διάσωση πολιτών και περιουσιών, είτε ως προς την επίτευξη της μικρότερης δυνατής εγκληματικότητας με δράσεις ασφάλειας, αποτροπής και επιβολής τού Νόμου.
Οι σύντομες ομιλίες τους έγιναν κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εκδήλωσης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την Πρωτοχρονιά, με βραβεύσεις προσώπων και φορέων που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Και οι δυο τους βραβεύτηκαν, ως επικεφαλής των Φορέων τους, στο πλαίσιο μεγάλης, συνεχούς και διαχρονικής προσφοράς τής Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας προς την τοπική κοινωνία.
Συγκεκριμένα, ο κ. Φαλάρας στην ομιλία του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «για να το πετύχουμε όμως αυτό (πρόληψη - αποφυγή ατυχημάτων), θέλουμε ομαδική δουλειά, ο καθένας να κοιτάξει τη δουλειά του, να υπάρξει αλληλεγγύη, αλτρουϊσμός και συνυποστήριξη».
Αλλά και ο κ. Τζήμας στη δική του ομιλία ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Να ευχηθώ όσο το δυνατόν μικρότερη εγκληματικότητα. Και για να το πετύχουμε αυτό θα χρειαστεί η συμπαράσταση όλων: Αρχών, Φορέων και Πολιτών».


Ε. Φαλάρας: Δυστυχώς, το 2017 έκλεισε πολύ ψηλά σε φόρο αίματος, για την Πιερία…


Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Φαλάρας ανέφερε: «Καλή χρονιά! Ήρθα αιφνιδιασμένος εδώ στο βήμα… (Σημείωση: Προφανώς η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας φύλαγε ως έκπληξη την τιμή που θα αποδίδονταν στην Πυροσβεστική). Θέλω καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την τιμή. Να σας ευχηθώ υγεία.
Εύχομαι, πολύ σύντομα, εγώ και οι συνεργάτες μου να περάσουμε στην αφάνεια. Να ξαναπάμε εκεί (στην αφάνεια), γιατί δεν μας χρειάζεται κανένας. Για να το πετύχουμε όμως αυτό, θέλουμε ομαδική δουλειά, ο καθένας να κοιτάξει τη δουλειά του, να υπάρξει αλληλεγγύη, αλτρουϊσμός και συνυποστήριξη.
Είμαστε μια (τοπική) κοινωνία που -όπως και (όλη) η Ελλάδα- πάσχει! Πάσχει και έχει ανάγκες. Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας και μέσα απ’ αυτά να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους σώζοντας ζωές και περιουσίες.
Δυστυχώς, το 2017 έκλεισε πολύ ψηλά σε φόρο αίματος, για την Πιερία… Δεν είναι ώρα για νούμερα… Εύχομαι το 2018 να μη μας χρειαστεί κανένας. Αλλά εμείς θα είμαστε εκεί, έτοιμοι, αν μας χρειαστεί κανείς να παράσχουμε αυτό που μπορούμε».


Γ.Τζήμας: Ιδιαιτέρως ικανοποιητική η αστυνόμευση στην Πιερία χάρη στις συνεχείς προσπάθειες των Αστυνομικών μας


Στην πολύ σύντομη ομιλία του ο κ. Τζήμας ανέφερε: Χρόνια πολλά! Κι εγώ ήρθα αιφνιδιασμένος. (Σημείωση: Προφανώς η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας φύλαγε ως έκπληξη και την τιμή που θα αποδίδονταν στην Αστυνομία).
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Αντιπεριφερειάρχη για την ιδιαίτερη αυτή τιμή προς την Αστυνομία. Και με τη σειρά μου, τη διάκριση αυτή (θέλω) να την αφιερώσω σ’ όλο το προσωπικό τής Διεύθυνσης καθώς, με τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουν, διατηρούν το επίπεδο αστυνόμευσης και ασφάλειας των πολιτών σε ιδιαίτερα ικανοποιητικό επίπεδο.
Θα ήθελα για τη νέα χρονιά να ευχηθώ κι εγώ Χρόνια Πολλά με υγεία ατομική και οικογενειακή, σε όλους. Και από την πλευρά τής Αστυνομίας, να ευχηθώ όσο το δυνατόν μικρότερη εγκληματικότητα. Και για να το πετύχουμε αυτό θα χρειαστεί η συμπαράσταση όλων: Αρχών, Φορέων και Πολιτών. Χρόνια πολλά, και πάλι.


Τιμή στους στρατευμένους αλλά και στα στελέχη τού ΕΚΑΒ


Εκτός όμως από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, τιμήθηκαν οι στρατευμένοι τής Ταξιαρχίας Λιτοχώρου αλλά και τα στελέχη τού ΕΚΑΒ.
Ο εκπρόσωπος της Ταξιαρχίας ευχαρίστησε για την τιμή αυτή λέγοντας: «Κι εμείς λίγο αιφνιδιαστήκαμε σήμερα. Καταρχήν, να σας ευχαριστήσω όλους. Να ευχηθώ καλή χρονιά, χρόνια πολλά, με πίστη, υγεία, αγάπη. Και με τη δύναμη του Θεού προχωράμε»!
Επίσης, η κ. Δέσποινα Χαρίση, Διευθύντρια του ΕΚΑΒ, ανέφερε: «Είναι η πρώτη φορά στα 27 χρόνια που βρίσκομαι σ’ αυτή την υπηρεσία, που τιμάται το ΕΚΑΒ. Θα ήθελα πάρα πολύ να ήταν εδώ όλοι οι συνάδελφοί μου να αισθανθούν αυτό που αισθάνθηκα εγώ. Εύχομαι, από τα βάθη τής καρδιάς μου, υγεία σ’ όλο τον κόσμο».


Ευχές Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου


Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, η οποία, μεταξύ των άλλων που είπε, ευχήθηκε: «Να έχουμε ένα (έτος) 2018 πιο συνεργάσιμο, με περισσότερα θετικά αποτελέσματα. Θα ήθελα να ευχηθώ στον καθένα σας και στην καθεμιά σας, οι άγιες αυτές μέρες να είναι πάντα μέρες οικογενειακές, μέρες περισυλλογής»!


Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος: Τιμή σε ανθρώπους που πάντοτε στέκονται στις επάλξεις τού καθήκοντος!


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ. Γεώργιος, αναφέρθηκε επίσης στους τιμώμενους φορείς και τα στελέχη τους: «Χρόνια πολλά και καλή χρονιά, εύχομαι σε όλους.
…Σήμερα η εκδήλωση αυτή είναι μια εκδήλωση τιμής προς τους ανθρώπους τού καθήκοντος …να τιμήσουμε επιτέλους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν ούτε μέρα, ούτε νύχτα, ούτε διακοπές, αλλά πάντοτε στέκονται στις επάλξεις τού καθήκοντός τους. …Που βρίσκονται γενικώς στην υπηρεσία τού κοινωνικού συνόλου».


Ο Αιδέσιμος της Ευαγγελικής Κοινότητας κ. Ιωάννης Υφαντίδης


Από την πλευρά του, ο Αιδέσιμος Ευαγγελικής Κοινότητας κ. Ιωάννης Υφαντίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μαζί ενώνουμε τη φωνή με τους συμπολίτες μας εδώ, μπροστά στον Άγιο Θεό, για να καλύψει τον τόπο μας πλήρως και την τοπική κοινωνία και την Πατρίδα μας»!


Η Βουλευτής Πιερίας, Μπέττυ Σκούφα.


«Εύχομαι, καλή χρονιά. Πρωτίστως, υγεία σώματος, ψυχής και πνεύματος, ισορροπία, δύναμη και αισιοδοξία», ευχήθηκε, μεταξύ άλλων, η Βουλευτής Πιερίας τού ΣΥΡΙΖΑ, Μπέττυ Σκούφα.


Στέργιος Καστόρης: Στόχος, η Δίκαιη Ανάπτυξη! Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!


Ο Βουλευτής Πιερίας τού ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καστόρης, στην ομιλία του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην Ανάπτυξη της Χώρας: «Μας άνοιξε έναν δρόμο το 2017, θα τον ακολουθήσουμε (αυτόν τον δρόμο) το 2018 για να έχουμε ανάπτυξη στη Χώρα μας. Και βέβαια, μια ανάπτυξη που πρέπει να είναι δίκαιη! Γιατί, αν δεν είναι κοινωνικά δίκαιη, (τότε) δεν έχει βάθος, δεν έχει προοπτική και είναι μια ανάπτυξη χωρίς νόημα! Αυτός να είναι ο στόχος μας, το επόμενο διάστημα, κι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε»!


Η.Χατζηχριστοδούλου: Ναι, μαζί! Μαζί σε όλα, όμως… Να φέρουμε ξανά τα χαμένα χαμόγελα!


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, παίρνοντας, προφανώς, ως αφορμή αυτά που είπε ο Βουλευτής Στέργιος Καστόρης, μεταξύ των άλλων που είπε, επισήμανε: «Μαζί, μαζί, μαζί! Μαζί σε όλα, όμως… Να φέρουμε μαζί το χαμόγελο, αυτό που το 2017 πήρε από το πρόσωπο όλων των πολιτών και ιδιαίτερα (των πολιτών) τής επιχειρηματικότητας. Ας φέρουμε περισσότερα χαμόγελα, ας φέρουμε περισσότερη ευτυχία»…
Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο κ. Χατζηχριστοδούλου ήταν και ο τυχερός τής ημέρας αφού, μετά τις ομιλίες, βρήκε το «φλουρί» τής βασιλόπιτας, οπότε και δέχθηκε τα συγχαρητήρια όλων.


Σάββας Χιονίδης: Γι’ αυτή την κρίση που ζούμε, κάναμε όλοι τα λάθη μας! Άλλοι περισσότερα και άλλοι λιγότερα…


Μετά την ομιλία Χατζηχριστοδούλου, μπήκε στην αίθουσα ο Δήμαρχος Κατερίνης,Σάββας Χιονίδης, ο οποίος και αμέσως κλήθηκε να μιλήσει από του βήματος.
Ο κ. Χιονίδης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην κρίση που ζούμε, διαβεβαιώνοντας ότι θα την ξεπεράσουμε. «Αυτή την κρίση θα την περάσουμε -όπως πέρασε το Έθνος και το Γένος πάρα πολλές κρίσεις- με τη δύναμη της ψυχής τού Έλληνα και της Ελληνίδας. Ας δώσουμε, λοιπόν, ένα μήνυμα αισιοδοξίας, να πάμε μπροστά.
…Εμείς πρέπει να φροντίσουμε ώστε τα παιδιά μας να είναι υπερήφανα για μας αφαιρώντας (τους) τις μαύρες στιγμές τις οποίες ήδη έχουμε όλοι στην ψυχή μας από (τα) πολλά λάθη που όλοι κάναμε, άλλοι πολύ περισσότερα και άλλοι λιγότερα. Καλή και ευλογημένη χρονιά»!


Διοικητής Νοσοκομείου Κατερίνης, Ανέστης Μυστρίδης: Να ευχηθώ σε όλους σας, πρώτα απ’ όλα, Υγεία!


Ευχές έδωσε και ο Διοικητής τού Νοσοκομείου Κατερίνης, Ανέστης Μυστρίδης: «Να ευχηθώ σε όλους σας, πρώτα απ’ όλα, υγεία. …Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους, με υγεία, ευτυχία και δημιουργικότητα».
Ευχές επίσης έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Χαρέλας, εκ μέρους τού Δημάρχου και του Δήμου.


Παρουσίες


Στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της Αντιπεριφέρειας Πιερίας παραβρέθηκαν επίσης ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κατερίνης Τάκης Λεμονόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Λάζος Ντόντηςκαι Πιπίτσα Μακρίδου - Παρτσαλίδου καθώς και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κατερίνης Φώτης Δρούγκας, οι Αντιδήμαρχοι Δίου-Ολύμπου Αθανάσιος Καλαϊτζής και Διονύσης Φόλιος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Επιπλέον, παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης Ασημίνα Στρίμπα, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Πεΐδης και η Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών τού Επιμελητηρίου Πιερίας Βίνα (Ευγενία) Φλογέρα, ο Πρόεδρος των Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας Δημήτρης Αδαμόπουλος, ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κατερίνης κ. Καραβέργος, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης Γιώργος Παρθενίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών «Οι Ολυμπιάδες» Φωτεινή Φλογέρα καθώς και στελέχη τού Συλλόγου, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πιερίας Γιάννης Κουρινιώτης, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων αλλά και πολίτες.
Αντιπεριφερειάρχης Σ.Μαυρίδου Αστυνομικός Διευθυντής Γ.Τζήμας Διοικητής Πυροσβεστικής Πιερίας Ε.Φαλάρας

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.