Ενωτικές αναφορές αλλά και …αιχμές [;] στη συνεστίαση της ΝΟΔΕ Πιερίας. (81 φωτογραφίες)
* ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΒΡΑΒΕΥΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ


* ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ


* ΤΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ


* ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΝΟΔΕ ΝΔ ΠΙΕΡΙΑΣ. ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ!


Παρουσίαση θέματος,
Φωτογραφικό Υλικό:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *


Εννιά φαίνεται να ήταν ίσως τα βασικότερα στοιχεία που θα μπορούσε κανείς να διαπιστώσει στην ετήσια Συνεστίαση της ΝΟΔΕ Πιερίας η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη με κεντρικό ομιλητή τον Γραμματέα τής Κοινοβουλευτικής Ομάδας τής Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Τσιάρα:
α) Η σχεδόν γεμάτη αίθουσα τού κέντρο «Πιερίδα Παλλάς», αίθουσα η οποία θεωρείται μια από τις πλέον μεγάλες στην Πιερία.
β) Η παρουσία στελεχών τού Κόμματος όχι μόνο από την Πιερία αλλά και από άλλες περιοχές.
γ) Η προσέλευση του Δημάρχου Κατερίνης, Σάββα Χιονίδη, ο οποίος ήρθε λίγο προτού αρχίσει η κοπή τής πίτας. Ο κ. Χιονίδης αν και ήρθε λίγο καθυστερημένα (λίγο προτού αρχίσει το βασικό μέρος τής εκδήλωσης με κοπή τής πίτας κλπ), επισκέφθηκε όλα σχεδόν τα τραπέζια και χαιρέτισε.
Στη συνέχεια, κάθισε σε ένα από τα τελευταία τραπέζια (τα λεγόμενα «ορεινά») ενώ στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από παρέμβαση του Προέδρου της ΝΟΔΕ, Γιάννη Κουρινιώτη, -και μετά από έναν κάπως έντονο (;) διάλογο μαζί του- ο Δήμαρχος Κατερίνης κάθισε μαζί με τη Τζούλη Γιαμούζη σε ένα μπροστινό τραπέζι.
δ) Η απόδοση τιμής σε 14 πρώην Κοινοτάρχες πρώην Κοινοτήτων τής Πιερίας.


Κουραστικοί οι πολλοί χαιρετισμοί


ε) Οι πολλοί χαιρετισμοί, κάποιοι από τους οποίους όχι μόνο κούρασαν εκείνους και εκείνες που παραβρέθηκαν στη συνεστίαση. Και βέβαια, να σημειωθεί ότι πολλούς από αυτούς τους χαιρετισμούς δεν τους άκουγε σχεδόν κανείς.
Μάλιστα, ορισμένοι από τους ομιλητές εκνεύρισαν ακόμη και τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Πιερίας, Γιάννη Κουρινιώτη, ο οποίος, σε μια τουλάχιστον περίπτωση, φέρεται να «απείλησε» ομιλητή που προσέρχονταν για να χαιρετίσει, ότι θα του πάρει τα …χαρτιά από το χέρι! Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο συγκεκριμένος ομιλητής αναγκάστηκε να μη διαβάσει ολόκληρο το κείμενο που είχε ετοιμάσει αλλά να κάνει μια περίληψη από τα πιο βασικά στοιχεία που είχε σημειώσει.
Μετά το πέρας αυτής τής κομματικής εκδήλωσης, σύμφωνα με όσα σχολιάστηκαν από ορισμένα στελέχη τού Κόμματος, κάποιοι (όχι όλοι) από τους ομιλητές είναι βέβαιο ότι θεώρησαν τη συνεστίαση ως μια ευκαιρία και ως ένα βήμα όχι για έναν σύντομο χαιρετισμό αλλά για να κάνουν προεκλογική ομιλία είτε βουλευτικών εκλογών, είτε αυτοδιοικητικών εκλογών!
Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι σ’ αυτούς τους χαιρετισμούς ακούστηκαν και πολύ σοβαρές κουβέντες, ακούστηκαν όμως και υπερβολές καθώς επίσης και κομματικές κορώνες ή και τετριμμένα «πράγματα».
Ένα από τα πρόσωπα που κατέχουν κάποιο θεσμικό αξίωμα (Τοπικές Αρχές) το οποίο και δεν κλήθηκε για να βραβεύσει αλλά και να χαιρετίσει, ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, στο κλείσιμο της βραδιάς, όταν ρωτήθηκε από Δημοσιογράφους για τη μη πρόσκλησή του, επιχείρησε αρχικά να δικαιολογήσει το γεγονός αυτό ενώ σε επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων απέφυγε να δώσει συνέχεια…
Ακόμη, από τα πρόσωπα που κατέχουν κάποιο θεσμικό αξίωμα (Τοπικές Αρχές), ο πιο σύντομος χαιρετισμός ήταν του Βουλευτή και πρώην Υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Κουκοδήμου. Κράτησε μόνο 19 δευτερόλεπτα! Ο μεγαλύτερος χαιρετισμός ήταν του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη. Κράτησε 8 λεπτά ακριβώς!
στ) Η κατ’ επανάληψη αναφορά ή και επίκληση του ονόματος του Προέδρου τής Νέας Δημοκρατίας στους χαιρετισμούς και τις ομιλίες.


Μετριοπαθής η ομιλία τού Γραμματέα
τής Κ.Ο. τής ΝΔ Κώστα Τσιάρα


ζ) Χωρίς κορώνες μεν η ομιλία τού Γραμματέα τής Κοινοβουλευτικής Ομάδας τής Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Τσιάρα, ωστόσο οι αναφορές του για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είχαν αφενός μεν κάποια πολύ σοβαρά στοιχεία, αφετέρου όμως περιείχαν και ορισμένα χιλιοειπωμένα και τετριμμένα στοιχεία.
Επιπλέον, οι αναφορές του για το πώς προήλθε η οικονομική κρίση, περιείχαν στοιχεία που είχαν ακουστεί την περίοδο 2010 - 2011, όταν η ΝΔ ήταν στην Αντιπολίτευση. Ωστόσο, κάποια από τα στοιχεία αυτά έχουν ήδη ξεπεραστεί σήμερα υπό το φως και νέων αποκαλύψεων.
Γενικά, όμως, η ομιλία τού κ. Τσιάρα είχε μετριοπαθή και ενωτικά κομματικά χαρακτηριστικά ενώ ακόμη και ο τόνος τής φωνής του είχε ορισμένα από τα στοιχεία που προωθεί εδώ και δύο χρόνια η νέα ηγεσία τού Κόμματος (αποφυγή υπερβολών, προώθηση επιχειρημάτων, με μηνύματα περί συνεργασιών και με δημιουργικές δυνάμεις άλλων χώρων κλπ).


Με επαίνους για τη ΝΔ, με ενωτικά στοιχεία
αλλά και αιχμές (;) η ομιλία Χιονίδη


η) Εκείνο που σχολιάστηκε περισσότερο κατά τη διάρκεια της συνεστίασης αλλά και μετά, ήταν η ομιλία τού Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, ο οποίος, κατά πολλούς, επιχείρησε να διασκεδάσει κάποιες αρνητικές εντυπώσεις που έχουν προκληθεί στην κοινή γνώμη τα τελευταία χρόνια αλλά και ύστερα από την πρόσφατη συνέντευξη του Βουλευτή Κώστα Κουκοδήμουστον Sky Κατερίνης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι ο Σάββας Χιονίδης «κάνει του κεφαλιού του» και ότι δεν είναι πια το αγαπημένο παιδί τής Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Χιονίδης αφού μίλησε καθ’ υπερβολήν ορισμένες στιγμές, αλλά πάντως με τα καλύτερα λόγια για την Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας καθώς και για τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη, προς το τέλος έκανε και λόγο για ενότητα, λέγοντας: «Αφήνουμε στην άκρη, πιθανόν πράγματα που μας χωρίζουν σε προσωπικό επίπεδο. Αυτά θα έρθει η ώρα να λυθούν όλα. Το ζήτημα είναι ότι αυτό που θέτουμε τώρα είναι πίστη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πίστη στα ιδανικά τής Παράταξης και να ‘μαστε στρατευμένοι όλοι μαζί»…
Σύμφωνα με κάποιους που σχολίασαν τον χαιρετισμό τού Δημάρχου Κατερίνης, η συγκεκριμένη αναφορά ήταν ένα μήνυμα για τα όσα έχουν ακουστεί περί μήνυσης που καταθέτει ο Βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος εναντίον τού Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη ύστερα από τις αναφορές που έκανε ο Δήμαρχος για τον Βουλευτή κατά τη διάρκεια συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, τον περασμένο Νοέμβριο.
Ωστόσο, ενώ προς το τέλος τής ομιλίας του ο κ. Χιονίδης μίλησε για ενότητα, στην αρχή τής ομιλίας του ο Δήμαρχος Κατερίνης μιλώντας και εκθειάζοντας την παρουσία τού Γραμματέα τής Κοινοβουλευτικής Ομάδας τής Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κύριε Τσιάρα, χαιρόμαστε πραγματικά που είστε εδώ, γιατί έχετε διδάξει όλα αυτά τα χρόνια, τα τελευταία13 χρόνια, νομίζω, 14 (χρόνια), αλλά και νωρίτερα ως συνδικαλιστής (έχετε διδάξει) τί σημαίνει αξιοπρέπεια και σοβαρότητα».
Μέλη τού Κόμματος (που μάλιστα δεν είναι του περιβάλλοντος Κουκοδήμου) σχολιάζοντας αυτό που είπε ο κ. Χιονίδης για τον κ. Τσιάρα, ισχυρίζονταν ότι προφανώς πρόκειται για μια γεμάτη υπονοούμενα συγκριτική αναφορά, θεωρώντας δηλαδή ότι πρόκειται για αναφορά που περιέχει «αιχμές εναντίον τού Κουκοδήμου», λόγω και της πρόσφατης κριτικής που έχει δεχθεί ο Δήμαρχος Κατερίνης από τον Βουλευτή τής Νέας Δημοκρατίας Ν.Πιερίας.


Ενθουσιασμένος ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ
ΝΔ Πιερίας Γιάννης Κουρινιώτης


θ) Τέλος αξίζει να γίνει και μια αναφορά στο πρόσωπο του Προέδρου τής ΝΟΔΕ Πιερίας,Γιάννη Κουρινιώτη. Ο Μπάρμπα Γιάννης, όπως τον λένε χαριτολογώντας κάποια νεότερα στελέχη, κατά τη διάρκεια της συνεστίασης φαίνεται να ήταν πολύ ανεβασμένος. Μίλησε αρκετές φορές, μίλησε με πάθος και προσπάθησε να συμβάλει στην ενότητα του τοπικού κομματικού χώρου που υπηρετεί. Ιδιαίτερα μίλησε με πάθος για τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας,Κυριάκο Μητσοτάκη, και τόνισε ότι μέσα στο 2018 θα είναι ο νέος Πρωθυπουργός τής Χώρας.


ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ


«Με κεντρικό ομιλητή τον Γρ. της Κ.Ο. Κώστα Τσιάρα
Μήνυμα Νίκης της Ν.Δ. στη Συνεστίαση της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας
Τιμήθηκαν πρώην Πρόεδροι Κοινοτήτων για την προσφορά τους στην Αυτοδιοίκηση και την Παράταξη


Μήνυμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές έστειλαν μέλη και φίλοι του κόμματος από την Πιερία, που παραβρέθηκαν στην ετήσια συνεστίαση της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας, το βράδυ της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου 2018, με κεντρικό ομιλητή τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Κώστα Τσιάρα.
Η αισιοδοξία των παρευρισκομένων στην αίθουσα ήταν διάχυτη, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται πλέον με μεγάλη διαφορά του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ, και έχει προοπτική να σχηματίσει κυβέρνηση οπότε και αν γίνουν οι εκλογές. «Δύο μόνο ημέρες έχουν περάσει από την επίσκεψη του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πιερία και έχει καταστεί σαφές σε όλους ότι στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, η Ν.Δ. θα είναι Κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός της χώρας», ανέφερε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας Γιάννης Κουρινιώτης.
«Αν η σημερινή βραδιά μπορεί να στείλει ένα μήνυμα σε σχέση με την παρουσίαση σας στην αποψινή εκδήλωση, είναι το μήνυμα νίκης της Ν.Δ.», είπε στην έναρξη της ομιλίας του ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Κώστας Τσιάρας.
Ο κ. Τσιάρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη σημερινή Κυβέρνηση λέγοντας πως έχει υποθηκεύσει με το υπερταμείο το μέλλον της χώρας για 100 χρόνια, δημιουργώντας μια διαφορετική πραγματικότητα. «Μιλάμε για μια Ελλάδα που αγωνίζεται στο τέλος του 2018, με τη λήξη του 3ου μνημονίου, να βρεθεί εκεί που ήταν στο τέλος του 2014. Μιλάμε για μια Ελλάδα που έχει αλλάξει δραματικά με τους οικονομικούς μετανάστες να έχουν αλλάξει τις τοπικές κοινωνίες πολλών διαφορετικών περιοχών της Ελλάδος, με την ανασφάλεια να κυριαρχεί παντού, με τα εθνικά μας θέματα να είναι ανοιχτά και τον Έλληνα πολίτη να βρίσκεται σε μια δυσμενέστερη θέση σε σχέση με αυτή που βρίσκονταν το 2014», είπε.
Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται τη Δευτέρα στη Βουλή, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επιπλέον φορολογικές επιβαρύνσεις και μειώσεις επιδομάτων. «Όλα αυτά είναι εντελώς διαφορετικά με σε σχέση με ότι είχαν υποσχεθεί οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος στους Έλληνες πολίτες. Είναι μέτρα που αλλάζουν τη ζωή των Ελλήνων Πολιτών. Με επιπλέον φόρους θα επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο οι συντάξεις, κόβονται επιδόματα από τρίτεκνους και πολύτεκνους», σημείωσε. Ο κ. Τσιάρας κάλεσε όλους τους πολίτες σε συστράτευση για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, για το καλό της χώρας μας.


Τιμή σε πρώην Κοινοτάρχες της Πιερίας


Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν η απονομή τιμητικών πλακετών σε πρώην Προέδρους Κοινοτήτων της Πιερίας. Με απόφαση του Προέδρου Γιάννη Κουρινιώτη και των μελών της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας, συνολικά τιμήθηκαν 14 πρώην Πρόεδροι Κοινοτήτων άνω των 70 ετών, που υπηρέτησαν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την παράταξη στην Πιερία. Τιμητική πλακέτα έλαβαν οι κύριοι: Νίκος Δινόκας, Γιώργος Καλαϊτζής, Παναγιώτης Ζκάγιας, Κώστας Καραθάνος, Δημήτρης Σήσιος, Δημήτρης Χασιακής, Χρυσόστομος Κουμπρίδης, Αναστάσιος Ταγκαλίδης, Λεωνίδας Ντόντης, Θόδωρος Παναγιωτίδης, Αντώνης Σταυρόπουλος, Δημήτρης Καραϊσκος, Αθανάσιος Τσιγκαρόπουλος και Γαβριήλ Σαββίδης.
Τις τιμητικές πλακέτες απένειμαν, απευθύνοντας και σύντομο χαιρετισμό, ο επίσημος προσκεκλημένος της ΝΟ.Δ.Ε., Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Κώστας Τσιάρας, ο Βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας Γιάννης Κουρινιώτης. η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο πρώην Υφυπουργός Γιώργος Κωνσταντόπουλος, η πρώην Βουλευτής Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, ο πρώην Νομάρχης και υποψήφιος Βουλευτής Γιώργος Παπαστεργίου, οι υποψήφιοι Βουλευτές του κόμματος στις τελευταίες εκλογές Δημήτρης Μπέης και Κλεόβουλος Θεοτόκης, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Θανάσης Λιακόπουλος και Λευτέρης Μωυσιάδης, καθώς και ο πρώην Βουλευτής Δημήτρης Χριστογιάννης. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν οι Πρόεδροι των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνης Σπύρος Κουλκουδίνας, Δίου Ολύμπου Θόδωρος Πυρόβολος, Πύδνας Κολινδρού Γιώργος Αριστείδους και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πιερίας Βασίλης Καραγιάννης.
Ακόμη, τη συνεστίαση της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ. Χρήστος Βλαχοκώστας, ο Αν. Γραμματέας Οργανωτικού Β. Ελλάδος Άνθιμος Αμανατίδης, Πρόεδροι ΝΟ.Δ.Ε. όμορων νομών, οι πρώην Βουλευτές Αντώνης Καρπούζας και Θόδωρος Μήτρας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης Ασημίνα Στρίμπα, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας Ηρακλής Τσανικίδης, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πιερίας Σταύρος Χριστοφορίδης και πλήθος κομματικών στελεχών. Επίσης, χαιρετισμό προς τη ΝΟ.Δ.Ε. απέστειλαν ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γραμματέας Οργανωτικού Στυλιανός Κονταδάκης, ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Θόδωρος Καράογλου και η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου. Να σημειωθεί ότι, στην αρχή της εκδήλωσης έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟ.Δ.Ε. και το φλουρί κέρδισε ο επίσημος καλεσμένος της βραδιάς Κώστας Τσιάρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα, ο κ. Τσιάρας παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας, σχολιάζοντας τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις».


Ανδρέας Κατσιάπης -

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.