ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου
3 Ιανουαρίου 2018

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δεν μπορώ να καταλάβω από πού αντλεί την αισιοδοξία του ο Τσίπρας ότι το 2018 θα είναι καλύτερο και θα σημάνει το τέλος της μνημονιακής εποχής, ενώ τα προβλήματα διογκώνονται και συσσωρεύονται.
Μάλλον κερδίζει χρόνο παραμυθιάζοντας τους πολίτες και ελπίζοντας να διατηρηθεί το καθεστώς κοινωνικής γαλήνης. Είναι γεγονός και ίσως πρωτοφανές για τη σύγχρονη ιστορία των ανεπτυγμένων κρατών, να μην γίνονται κοινωνικές εκρήξεις σε καταστάσεις παρόμοιες με αυτές που επικρατούν στη χώρα μας. Ανεργία, φτωχοποίηση, διάλυση των τάξεων, υπέρμετρη φορολογία.
***
Αν αναλογισθεί κανείς ότι η χρονιά που έρχεται κουβαλάει 1 δις περίπου πρόσθετες επιβαρύνσεις, ότι το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος εξακολουθούν να είναι απειλές για την επιβίωση μας, δεν φαίνεται χαραμάδα αισιοδοξίας. Προσθέτουμε και το μέγα θέμα των ελληνο-τουρκικών σχέσεων, το δίλημμα με το Σκοπιανό και το Κυπριακό και διερωτόμαστε πόθεν η αισιοδοξία του Αλέξη.
***
Ανοιχτά τα θέματα και απειλητικά τα στίγματα που ετοιμάζεται να καταγράψει η ιστορία. Στίγμα θα αποτελέσει η λύση του Σκοπιανού με σύνθετη ονομασία, στίγμα αποτελεί η παρέμβαση της κυβέρνησης στο θέμα του ασύλου των τούρκων στρατιωτικών, διαφαινόμενο στίγμα οι υποχρεώσεις στο Κυπριακό αλλά και στις διεκδικήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο.
***
Ίσως για την ώρα φαντάζουν απίθανα κάποια πράγματα, γιατί όμως να μην ανησυχούμε; Απ’ τον Αλέξη όλα πλέον μπορείς να τα περιμένεις. Από αντιμνημονιακός έγινε ένθερμος υποστηρικτής του μνημονίου, από αριστερός νεοφιλελεύθερος, από αγωνιστής υποτελής.
***
Συμβιβάστηκε, πιθανότατα εκβιάστηκε. Γιατί να μην ξανασυμβεί το ίδιο; Τώρα φυσικά βρίσκεται μπροστά σε μια νέα μεγάλη πρόκληση. Στο χέρι του είναι να διαλέξει τον έντιμο δρόμο της παραίτησης και πιθανότατα να τον επιλέξει, υπό μορφή ηρωικής εξόδου.
***
Και ποια θα είναι η επόμενη μέρα; Δυστυχώς το ίδιο τοπίο. Για πρώτη φορά κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην Ελλάδα από κοινού ασπάζονται το μνημόνιο αλλά και ομονοούν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Το θέμα είναι σε ποιον θα κάτσει ο μουτζούρης.
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.