Ο περίεργος λόγος που οι άντρες δεν κουμπώνουν το τελευταίο κουμπί του σακακιού τους

Για εκείνους τους άντρες που ενδιαφέρονται για το στυλ τους και το ντύσιμό τους, υπάρχουν κάποιοι άγραφοι κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται.

Ειδικά για...


τους λάτρεις του κουστουμιού και πιο συγκεκριμένα για το τρίκουμπο σακάκι, υπάρχει ο εξής κανόνας: "Μερικές φορές, Πάντα, Ποτέ", ο οποίος σημαίνει ότι το πάνω κουμπί το κουμπώνουμε ενίοτε, το μεσαίο κουμπί πάντα, το τελευταίο κουμπί ποτέ!

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το δίκουμπο σακάκι, ακόμα και για το γιλέκο: Το τελευταίο κουμπί δεν το κουμπώνουμε ποτέ!

Γιατί όμως να υπάρχει ένα κουμπί, αν δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε; Από πού προέρχεται αυτή η παράδοση;

Η απάντηση μας πηγαίνει πίσω στο χρόνο, σε έναν πολύ παχύ βασιλιά: τον βασιλιά Εδουάρδο τον Ζ'.Η ιστορία του Βασιλιά Εδουάρδου, που βασίλεψε από το 1906 έως το 1910, συχνά απορρίπτεται ως μύθος, αλλά είναι απόλυτα αληθινός.

Όπως λένε τα περιοδικά και τα μπλογκ μόδας, υπάρχει μια ιστορία που λέει ότι ο Βασιλιάς Εδουάρδος Ζ', όταν ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας και τα κουστούμια ήταν πολύ της μόδας, είχε παχύνει τόσο πολύ, που δε μπορούσε να φορέσει πια το γιλέκο του.

Έτσι, σταμάτησε να κουμπώνει το τελευταίο κουμπί, για να νιώθει πιο άνετα.

Από σεβασμό προς το πρόσωπό του, το βρετανικό δικαστήριο και μετά όλοι οι υπόλοιποι στη Βρετανία, σταμάτησαν να κουμπώνουν το κάτω κουμπί.

Η αλήθεια είναι ότι ο Βασιλιάς Εδουάρδος καθόρισε τον κανόνα του να μην κουμπώνουμε το κάτω κουμπί στα σακάκια και τα γιλέκα για 2 πολύ διαφορετικούς λόγους.

1)Τα σακάκια μένουν ξεκούμπωτα στο κάτω μέρος, γιατί αντικαθιστούν τα σακάκια ιππασίας.

2)Τα γιλέκα ήταν ξεκούμπωτα στο κάτω μέρος, επειδή ο Εδουάρδος Ζ' ήταν παχύς.

Σήμερα, τα σακάκια έχουν συνήθως 2 κουμπιά.

Τα σακάκια με 3 κουμπιά είναι επίσης συνηθισμένα, αλλά τα τελευταία 40 χρόνια η τάση της μόδας στρέφεται περισσότερο προς τα σακάκια με 2 κουμπιά.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.