Καμμένος: Δεν εκχωρούμε τον όρο «Μακεδονία», ούτε «νέα» ούτε «άνω»«Μία είναι η Μακεδονία και ελληνική, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν εκχωρούμε τον ελληνικό όρο «Μακεδονία». Υπάρχουν σλαβικοί όροι, όπως Βαρντάρσκα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι οποίοι δεν θα περιέχουν τον όρο Μακεδονία και τους οποίους αποδεχόμαστε», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ.«Ούτε new (νέα), ούτε upper (άνω) Μακεδονία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, προσθέτοντας ότι αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, διαφωνήσουν με την πρόταση για την ονομασία, θα ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Επισήμανε ότι η μόνη ελπίδα για τη γειτονική χώρα είναι η εξεύρεση λύσης που δεν θα πληγώνει τη Ελλάδα.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η Ελλάδα στις συνομιλίες, «είχε ως όπλο την απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, που είναι η επικυρωμένη απόφαση που ισχύει ακόμα και σήμερα και βεβαίως την απόφαση της Λισσαβόνας του ιδίου έτους των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας: ότι δεν θα αποδεχθεί τον όρο "Μακεδονία" ή παραγωγά του στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων, η Ευρωπαϊκή Κοινότητα».

«Αντί η πολιτική ηγεσία της χώρας να στηριχθεί στο αυταπόδεικτο, τουτέστιν ότι "η Μακεδονία ανήκει στην ελληνική ιστορία και στον πολιτισμό" και ως εκ τούτου το όνομα "Μακεδονία" δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλους και ως εκ τούτου εναπόκειται στα Σκόπια να βρουν όποιο άλλο όνομα θέλουν, παρουσίασε ένα πολιτικό ερασιτεχνισμό» παρατήρησε ο κ. Καμμένος για την στάση της Νέας Δημοκρατίας πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.