Τον «Αγυιέα Λίθο» απένειμαν τα «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την άοκνη στήριξή της στο θεσμόΓια τη στήριξη και την συνεργασία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στην επιτυχή διοργάνωση των «Ολυμπίων εν Δίω», τα μέλη του Δ.Σ. της απένειμαν τον «Αγυιέα Λίθο».Ο Λίθος Αγυιεύς, όπως εξήγησε ο Καθηγητής, κ. Αθανάσιος Μπίντας : « απονέμεται σε εξέχοντες χορηγούς και συμπαραστάτες της διοργάνωσης «Ολύμπια εν Δίω». Πρόκειται για ένα σύμβολο το οποίο σύμφωνα με τους αρχαίους είχε ιδιότητες δυναμούχες (δυνάμεις θετικής ενέργειας) και αλεξίκακες ( που διώχνουν το κακό). Ο Αγυιεύς ήταν ένα προϊστορικό πρόσωπο από την Πιερία ο οποίος μαζί με τον Παγασό ίδρυσαν το Μαντείο των Δελφών».Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας υπογράμμισε την άψογη και αγαστή συνεργασία που απολαμβάνει κάθε χρόνο με τους διοργανωτές και με δεδομένη την ευαισθητοποίηση και της δραστηριοποίησή της σε θέματα προαγωγής τέχνης και πολιτισμού, δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίζει να συμβάλει στην αναβίωση και καθιέρωση των Σκηνικών Αγώνων, που πλέον αποτελούν δυνατό πολιτισμικό θεσμό του τόπου, που γρήγορα απέκτησαν διεθνή αναγνώριση και αξιοσημείωτη ανταπόκριση.Η κ. Σοφία Μαυρίδου, άλλωστε, εξήρε, το έργο των εκπαιδευτικών και των μαθητών που με μεράκι, ζήλο, επαγγελματισμό και σοβαρότητα επιτυγχάνουν ένα αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα που διακρίνεται για την ποιότητα, την αρτιότητα και τα πολλαπλά οφέλη στην ψυχή και στο πνεύμα μας σε μία αγνή προσπάθεια ανάδειξης της παιδαγωγικής αξίας του θεατρικού λόγου και διδαχής ότι η πρώιμη θεατρική τέχνη αποτελούσε δυνατό μέσο έκφρασης και επικοινωνίας.

«Η Διεθνής Μαθητική Συνάντηση Αρχαίου Θεάτρου αποτελεί μια ευκαιρία συνάντησης μαθητών, καλλιτεχνικής δημιουργίας και κατάθεσης ψυχής που προβάλει αναμφισβήτητα την Πιερία, και τον πολιτισμό ως κοινό σημείο αναφοράς όλων των λαών και των πολιτισμών. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζει καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες που προάγουν τον πολιτισμό και διατηρούν την πολιτιστική μας κληρονομιά, με στόχο τη δημιουργική έκφραση, την ανάπτυξη και καλλιέργεια δεξιοτήτων καθώς και την ενασχόληση των μαθητών με κάθε μορφής τέχνη», δήλωσε σχετικά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.