ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ

Η πρώτη διερευνητική συνάντηση συνεργασίας του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) με την διπλωματική αποστολή της Τσεχικής Δημοκρατίας στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου 2018, στην έδρα του Οργανισμού, στην Κατερίνη.


Η ...

αντιπροσωπεία των Τσέχων επισκέφθηκε την Πιερία στο πλαίσιο της συμφωνίας με την οποία η χώρα της Βοημίας και της Μοραβίας (εορτάζει φέτος τα εκατό χρόνια της ανεξαρτησίας της), θα αποτελέσει την τιμώμενη του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2018.


Η διπλωματική αποστολή αποτελείτο από τον πρέσβη της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Yan Bondy, την επίτιμη πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, Μαργαρίτα Ιγνατίδου, την υπεύθυνη του πολιτιστικού τμήματος της πρεσβείας, Beata Lejtnarova και την πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνοτσεχικής φιλίας, Lucie Plotzerova.Τους υποδέχθηκαν από πλευράς ΟΡ.ΦΕ.Ο. ο πρόεδρος Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο γενικός γραμματέας Νικόλαος Πασχαλούδης, ο ταμίας Γεώργιος Σαμαλής, τα διοικητικά μέλη Ζαφείρω Κουσιοπούλου, Χάιδω Παπαχατζή, Περικλής Χατζηγιάννης και ο καλλιτεχνικός σύμβουλος Γεώργιος Χανδόλιας.
Χαιρετίζοντας την παρουσία των Τσέχων, ο κ. Παπαχρήστος αφού τους ευχαρίστησε για την αποδοχή και την προοπτική συνεργασίας, ανέπτυξε τη λειτουργία και το οργανόγραμμα του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, επισημαίνοντας: « Το Φεστιβάλ Ολύμπου με σαράντα επτά έτη συνεχούς δημιουργικής πορείας, συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών καλύτερων φεστιβάλ της χώρας μας. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεστιβάλ και υλοποιεί μοναδικά στην Ελλάδα το θεσμό της τιμώμενης χώρας. Οι εκδηλώσεις του φιλοξενούνται σε ιστορικούς τόπους της Πιερίας, με θεματολόγιο όλα τα είδη τέχνης τα οποία εισηγούνται τα μέλη της καλλιτεχνικής επιτροπής. Ευελπιστούμε να διανθίσουμε το πρόγραμμα των φετινών παραστάσεων με τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά σχήματα που αναδεικνύει η πολιτιστική ταυτότητα της πατρίδα σας. Εύχομαι και ελπίζω να ευοδώσει με τον ιδανικότερο τρόπο η συνεργασίας μας.»


Αναλύοντας στη συνέχεια το πλαίσιο και τη φιλοσοφία των εκδηλώσεων τις οποίες προτείνει ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. από πλευράς τιμώμενης χώρας να περιεληφθούν στο πρόγραμμα του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2018, ο κ. Πασχαλούδης, τόνισε: «Οι πολίτες της Τσεχίας με την κουλτούρα που τους διακρίνει, είναι γνώριμοί μας ως επισκέπτες της Πιερίας. Η πατρίδα σας έχει αποτυπώσει στον παγκόσμιο χάρτη την ταυτότητά της με το ¨Μαύρο Θέατρο¨, τη μουσική, τον κινηματογράφο. Με το θεσμό της τιμώμενης χώρας διανοίγονται δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των λαών στις τέχνες, τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις. Προτείνουμε να εμπλουτίσετε το καλλιτεχνικό μας πρόγραμμα του φετινού καλοκαιριού με εμβληματικά σχήματα του Τσέχικου πολιτισμού, εκτός από το ¨Μαύρο Θέατρο¨, με συναυλίες τζαζ, κουκλοθέατρο, εβδομάδα ταινιών Τσέχων σκηνοθετών, αναφορές στους μεγάλους λογοτέχνες (Κούντερα, Κάφκα, Τσάπεκ, Χάσεκ,κλπ), αρχαιολογικές ομιλίες. Καλώς ορίσατε.»

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.