Κούρεμα 100% σε δανειολήπτη στην Κατερίνη
Ανάσα σε 48χρονο δανειολήπτη έδωσε το Ειρηνοδικείο Κατερίνης, με την απόφαση για 100% κούρεμα των χρεών προς τις τράπεζες, βάσει του «νόμου Κατσέλη».


Ο 48χρονος δανειολήπτης, είναι ιδιωτικός υπάλληλος μερικής απασχόλησης σε μεταφορική εταιρία, με έσοδα μόνο 250 ευρώ μηνιαίως και μακροχρόνια άνεργη σύζυγο.
Όφειλε...στις τράπεζες 23.000 ευρώ από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Μη μπορώντας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προσέφυγε στο «νόμο Κατσέλη».


Το Δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψη τα πολύ χαμηλά εισοδήματα του οφειλέτη, την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική του κατάσταση, την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της προστασίας της αξίας του ανθρώπου, το δικαίωμά του σε αξιοπρεπή διαβίωση και σύμφωνα με τον βασικό νομοθετικό σκοπό επανένταξης στο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι, όρισε μηδενικές καταβολές προς τις πιστώτριες Τράπεζες.


Πρόκειται για την οριστική απόφαση του δικαστηρίου, η οποία είναι και σπάνια καθώς ορίζει κούρεμα 100% του χρέους.


«Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι δεν υπάρχει υπαιτιότητα από τον 48χρονο. Κάνει προσπάθειες να βρει κανονική εργασία. Είναι ανακουφισμένος πλέον», τόνισε ο ένας εκ των δικηγόρων του Εμμανουήλ Παπάς.


Σύμφωνα με τον κ. Παπά, αλλά και την έτερη δικηγόρο της υπόθεσης Ανθούλα Σόκα, η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων ορθών και δίκαιων αποφάσεων που προτάσσουν την ανάγκη επιβίωσης των οφειλετών έναντι των απαιτήσεων των τραπεζών.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.