Συντάξεις: Αναδρομικά ως 1.868 ευρώ στις κύριες και ως 640 ευρώ στις επικουρικές
- Έως και 20 μήνες αναδρομικά από τις λάθος κρατήσεις μπορούν να διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι - Οι τρεις αιτήσεις που θα πρέπει να υποβάλλει κάθε συνταξιούχος για να πάρει τα χρήματά του - Συντάξεις με λάθος κρατήσεις λαμβάνουν περίπου 250.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, αλλά και 450.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου


Σε τρεις αιτήσεις οι συνταξιούχοι μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά ως και 20 μηνών για τις παράνομες κρατήσεις σε κύριες και επικουρικές.

Υπολογίζεται ότι είναι 250.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ και 450.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου που μπορούν να πάρουν πίσω ποσά που τους κρατήθηκαν παράνομα.

Τα ποσά που μπορούν να πάρουν πίσω οι συνταξιούχοι είναι από 640 ευρώ, σε ό,τι αφορά στις αναδρομικές, ως και 1868 ευρώ για τις παράνομες κρατήσεις στις κύριες συντάξεις.

Οι αιτήσεις που πρέπει να κάνουν οι συνταξιούχοι είναι προς τρεις κατευθύνσεις. Η μία πρέπει να γίνει προς τον ΕΦΚΑ, η άλλη προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και η τρίτη προς το ΕΤΕΑΕΠ, ανάλογα πάντα με την περίπτωση παράνομης κράτησης που έχουν διαπιστώσει στη σύνταξή τους.

Όσοι έχουν κάνει έλεγχο στα ενημερωτικά τους σημειώματα και δεν δουν μείωση τότε δεν χρειάζεται να κάνουν καμία κίνηση.

Οι συνταξιούχοι θα πρέπει πρώτα να εκτυπώσουν το ενημερωτικό της σύνταξης του τρέχοντος μηνός, αλλά και τα ενημερωτικά του Αυγούστου ή του Σεπτεμβρίου 2016 και του Ιουνίου του 2016.

Αμέσως μετά θα πρέπει να συγκρίνουν τις μειώσεις που έχουν από τον νόμο 4093/2012 στην κύρια και τις μειώσεις από τον νόμο 3986/2011 στην επικουρική τους σύνταξη στα τρία αυτά χρονικά διαστήματα.

Εάν η επικουρική είναι μικρότερη από 300 ευρώ δεν πρέπει να αναγράφεται καμία μείωση του νόμου 3986/2011.

Αν το ποσό της επικουρικής είναι άνω των 300 ευρώ, τότε θα πρέπει οι συνταξιούχοι να ελέγξουν αν οι κρατήσεις παραμένουν σήμερα ίδιες. Αν δηλαδή είχαν μείωση από τον νόμο 3986, και η μείωση αυτή παραμένει σήμερα που η σύνταξη είναι κάτω από 300 ευρώ, τότε η μείωση είναι παράνομη.

Σε ό,τι αφορά στην κύρια σύνταξη οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέξουν τις μειώσεις του νόμου 4093.2012. Αν είχαν σύνταξη άνω των 1.300 και πλέον μικρότερα, αλλά παραμένουν οι μειώσεις τότε αυτές είναι παράνομες και πρέπει να διεκδικήσετε χρήματα.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.