Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας


Σοφία Μαυρίδου: «Κύριο μέλημά μας, η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση κρίσεων που προκαλούνται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης»


Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 και από τις 23:00 μ.μ. μέχρι τις 03:00 π.μ. διεξήχθη άσκηση ετοιμότητας πλήρους κλίμακας στον Αυτοκινητόδρομο ΑΙΓΑΙΟΥ στο ύψος της σήραγγας του Πλαταμώνα Τ3.
Παρόντες στην άσκηση η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ ΠΕ Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου (συνοδευόμενη από τους προϊσταμένους της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων και του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Πιερίας) καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Δημήτριος Παπαδημόπουλος.


Το σενάριο της άσκησης βασίστηκε -και εξελίχθηκε με απόλυτη επιτυχία- σε ατύχημα πραγματικού σχεδιασμού, όπου παρενέβησαν κλιμάκια του Πυροσβεστικού Σώματος και του ΕΚΑΒ από την Πιερία και την Θεσσαλία, ενώ επανδρωμένα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας ρύθμιζαν την κυκλοφορία.
Στις 14 Φεβρουαρίου 2018, υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Πιερίας μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, στο πλαίσιο διεξαγωγής άσκησης που περιελάμβανε την εκκένωση κλινικής λόγω σεισμού και πυρκαγιάς που ακολούθησε το συμβάν.
«Οι ασκήσεις ετοιμότητας με το συντονισμό των υπηρεσιακών αλλά και επιχειρησιακών παραγόντων, πρέπει να αποτελούν καθημερινότητα, όχι μόνο για τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και για τους πολίτες, ώστε να πρυτανεύσει η λογική και η ψυχραιμία για την αντιμετώπιση πραγματικών γεγονότων και φαινομένων, που θα μειώσουν αποτελεσματικά τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές» τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.