Η πρώτη διηπειρωτική οικολογική πτήση με καύσιμα από… σπόρουςΗ πρώτη πτήση στον κόσμο με βιοκαύσιμα είναι γεγονός. Το αεροσκάφος απογειώθηκε από τις ΗΠΑ και προσγειώθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας μετά από ταξίδι 15 ωρών. Από τα καύσιμα που απαιτήθηκαν για τις ανάγκες του ταξιδιού, 10% εκατό προήλθε από σπόρους ενός φυτού που ονομάζεται brassica carinata.

Χάρη στην χρήση του βιοκαυσίμου αυτού, το Boeing Dreamliner 787-9 μείωσε κατά 7% τις εκπομπές άνθρακα σε σύγκριση με αντίστοιχα αεροπλάνα. Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία Qantas, η πλήρης χρήση του βιοκαυσίμου που παράγεται από τους σπόρους αυτούς μπορεί να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 80% σε σύγκριση με τα παραδοσιακά καύσιμα των αεροπλάνων.
Ανά 100 στρέμματα το φυτό αυτό μπορεί να παράγει μεγάλες ποσότητες βιοκαύσιμου, που αναλογούν σε 1400 λίτρα των σημερινών καυσίμων.
To φυτό brassica carinata μπορεί να καλλιεργηθεί και κατά διαστήματα αγρανάπαυσης, μεταξύ δηλαδή των κανονικών κύκλων καλλιέργειας ενός χωραφιού. Η καλλιέργεια και η παραγωγή του είναι χρήσιμη όχι μόνο για τα αεροσκάφη αλλά και ως ζωοτροφή αφού είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.