Πολυσυνέδριο για την Μακεδονική Κουζίνα
Πολυσυνέδριο προβολής και προώθησης προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και παρουσίαση της Μακεδονικής Κουζίνας, με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Αντιπεριφέρεια Αγροτικής Οικονομίας, τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο “THE MET HOTEL” στη Θεσσαλονίκη.Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και του γαστρονομικού τουρισμού, που θα επιτευχθεί μέσα από την ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των τοπικών προϊόντων της Μακεδονίας και την προβολή της εξέχουσας σημασίας τους στην αγροτική οικονομία και τη διατήρηση της γαστρονομικής πολιτισμικής κληρονομιάς.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν µε άµεσο τρόπο τα τοπικά προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας, να κάνουν γευστική δοκιµή, να ενημερωθούν για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, να δικτυωθούν και να αναπτύξουν νέες συνεργασίες. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από επαγγελματίες και επιστήμονες του χώρου της γαστρονομίας, οι οποίοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ώστε να προσδώσουν κύρος και αξία στον παραγωγικό ιστό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δράσεις προβολής της μακεδονικής κουζίνας με γευστικές δοκιμές προϊόντων της μακεδονικής γης, επιμορφωτικό σεμινάριο προβολής της ιστορίας και της εξέλιξης της μακεδονικής γαστρονομικής παράδοσης, καθώς και της αξίας του μακεδονικού συνταγολογίου. Στο μενού της εκδήλωσης θα περιλαμβάνονται συνταγές εμπνευσμένες από τις τοπικές παραδόσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, στις οποίες θα χρησιμοποιηθούν προϊόντα που στο σύνολό τους παράγονται στις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.