Χρήσιμη ενημέρωση για πλήθος εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης: Μεγάλο ενδιαφέρον για την Ημερίδα «Μεταξύ λιτότητας και εξόδου από την κρίση»
Με εντυπωσιακά μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 με θέμα: «Ελληνική Οικονομία: Μεταξύ λιτότητας και εξόδου από την κρίση».


Στην εκδήλωση εισαγωγικές παρεμβάσεις έκαναν η Πρόεδρος του Ε.Κ. Κατερίνης κα Κωνσταντίνου Δέσποινα και ο ...


Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΙΝ.Ε./Γ.Σ.Ε.Ε. κ. Θωμάς Φίλιππος.


Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Αργείτης Γιώργος, Επιστημονικός Διευθυντής ΙΝ.Ε./Γ.Σ.Ε.Ε. και Αναπληρωτής Καθηγητής Μακροοικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Στην παρουσίαση του ανέλυσε ευρήματα πανελλαδικά, αλλά και τοπικού ενδιαφέροντος, εξέθεσε τα συμπεράσματα για τις ακολουθούμενες πολιτικές στα χρόνια της κρίσης και παρουσίασε τις εναλλακτικές προτάσεις του κόσμου της μισθωτής εργασίας. Μετά την ομολογουμένως ενδιαφέρουσα εισήγηση του, ακολούθησε συζήτηση, με τοποθετήσεις και πολλά ερωτήματα από το κοινό.
Στο χώρο του Εργατικού κέντρου από τις 12:00 μέχρι την έναρξη της ημερίδας, προσήλθαν εκατοντάδες εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι, καθώς νομικοί συνεργάτες του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. ήταν εκεί και απάντησαν σε εξατομικευμένα ερωτήματα και προβληματισμούς, που είχαν σχέση με τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά κυρίως με το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα (θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις κλπ.). Παράλληλα, σύμβουλος απασχόλησης δέχθηκε και επεξεργάστηκε αιτήματα εργαζομένων και ανέργων, σε ζητήματα απασχόλησης και επαγγελματικής ανάπτυξης & σταδιοδρομίας.
Επιπλέον, από το πρωί της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή νέων από όλο το νομό Πιερίας εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής, με αντικείμενο «Τεχνικές πλοήγησης στην αγορά εργασίας: Βιογραφικό σημείωμα – Συνοδευτική επιστολή».

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.