Παπαδημητρίου: Και άλλα υπουργεία θα αγοράσουν κόκκινα δάνεια υπαλλήλωνΣτην επιβεβαίωση ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε πρωτοβουλία προκειμένου να αγοράζει «κόκκινα» δάνεια προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου στη Βουλή.


Σχετική επίκαιρη ερώτηση είχε καταθέσει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Υπενθυμίζεται ότι πρώτος το θέμα είχε ανοίξει προ εβδομάδων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος όταν είχε αποκαλύψει ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να αγοράσει «κόκκινα» δάνεια στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου απαντώντας στη Βουλή για το ίδιο ζήτημα ανέφερε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει να αξιοποιήσει επενδυτικά κεφάλαια προκειμένου να διευκολύνει τους δανειολήπτες.
«Θα χρειαστεί νομοθετική παρέμβαση ώστε να προσαρμοστεί ο νόμος και να προστεθεί στις προβλέψεις του η εξαγορά δανείων» δήλωσε ο υπουργός.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος από την πλευρά του έθεσε θέμα διαφορετικής μεταχείρισης των δανειοληπτών αφού όπως είπε η κυβέρνηση έχει ήδη επιτρέψει σε ξένα φάντς να αγοράζουν «κόκκινα» δάνεια.

Εξέφρασε εξάλλου την πρόβλεψη ότι αυτό που πρόκειται να κάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα ζητήσουν να το κάνουν και τα άλλα υπουργεία.

«Γενικώς η εξαγορά δανείων από φορείς του δημοσίου μπορεί να προσφέρει επωφελείς λύσεις για τράπεζες και δανειολήπτες. Μελετάμε την επέκταση αυτή με ιδιαίτερη προσοχή για μην προκληθεί ούτε έλλειμμα ούτε νέο κύμα κακοπληρωτών» απάντησε ο κ. Παπαδημητρίου τονίζοντας πάντως ότι ποτέ δεν είπε ότι το χρήση του μέτρου μπορούν να κάνουν όλα τα υπουργεία.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.