Ν. Μαριάς: «Η τεράστια επιτυχία του συλλαλητηρίου στέλνει καταλυτικό μήνυμα στην κυβέρνηση»
Την άποψη ότι «η τεράστια επιτυχία του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη καθώς και το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στέλνουν καταλυτικό μήνυμα στην κυβέρνηση και στους διεθνείς παράγοντες», εκφράζει ο ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς, σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως «ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν μπορούν πλέον να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους».

Σύμφωνα με τον κ. Μαριά, «αν τα Σκόπια πραγματικά επιθυμούν μία ειρηνική συνύπαρξη με την Ελλάδα θα πρέπει άμεσα, εδώ και τώρα, να σταματήσουν το παραμύθι ότι δήθεν είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ότι δήθεν αποτελούν το μακεδονικό έθνος».

Όσον αφορά τις ΗΠΑ, ο κ. Μαριάς δηλώνει ότι «εάν επιθυμούν πράγματι την αμυντική θωράκιση των Σκοπίων, αντί να πιέζουν την Ελλάδα να δώσει τη συγκατάθεσή της για συμμετοχή του μορφώματος στη Συμμαχία, μπορούν κάλλιστα να εφαρμόσουν τα της Ν. Κορέας ή των Φιλιππίνων, δηλαδή να συνάψουν διμερή αμυντική συμφωνία με τα Σκόπια και να εγγυηθεί απευθείας η Ουάσινγκτον την αμυντική θωράκιση των Σκοπιανών».

Ο κ. Μαριάς, αναφέρεται και στα κόμματα, τονίζοντας ότι «τα διάφορα συστημικά κόμματα, βλέποντας τις μαζικές λαϊκές αντιδράσεις, αναπροσαρμόζουν άρον-άρον τις θέσεις τους, με πρώτη τη Νέα Δημοκρατία, η οποία από κει που "έκανε σπονδές" στη σύνθετη ονομασία, τώρα πέρασε στην άποψη καμιά υποχώρηση στο όνομα της Μακεδονίας μας. Το ΠΑΣΟΚ και οι λοιποί, πλην Ποταμιού, αναζητούν μια νέα ισορροπία ανάμεσα στη θέση κανένας συμβιβασμός στο όνομα και στην επιλογή "ολίγη Μακεδονία και για τους Σκοπιανούς"».

Τέλος, ζητά «δημοψήφισμα για το Σκοπιανό».

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.