Ένωση Αστυνομικών: «Πρωτοφανής πράξη πολιτικής σκοπιμότητας η εκτίμηση του όγκου του συλλαλητηρίου από την ΕΛ.ΑΣ.»

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της Αθήνας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα και τους τραυματισμούς αστυνομικούς. Μεταξύ άλλων, ενδιαφέρον έχει η τοποθέτησή τους σχετικά με τον όγκο του συλλαλητηρίου. Αναφέρουν χαρακτηριστικά: «H απόφαση της πολιτικής Ηγεσίας να εμπλέξει την αστυνομία στη δημόσια αντιπαράθεση αναφορικά με τον όγκο του, δημοσιοποιώντας εκτιμήσεις για τον αριθμό των συμμετασχόντων, αποτελεί πρωτοφανή πράξη πολιτικής σκοπιμότητας που έρχεται όχι μόνο σε αντίθεση με τον συνταγματικό ρόλο του αστυνομικού θεσμού αλλά και λειτουργεί διχαστικά διότι κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στην ανεξάρτητη και ακομμάτιστη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Κατά τη διάρκεια του χθεσινού συλλαλητηρίου στην Πλατεία Συντάγματος, η Ελληνική Αστυνομία, ως όφειλε, έλαβε μέτρα τάξης και ασφάλειας, απασχολώντας χιλιάδες συναδέλφους μας, προκειμένου να διασφαλιστεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών, να συνέρχονται ήσυχα και ειρηνικά και να διαδηλώνουν για θέματα που τους αφορούν.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, γίναμε μάρτυρες των απαράδεκτων επεισοδίων που προκαλούνται από ακραία στοιχεία προκειμένου να αμαυρώσουν και να ακυρώσουν τις οργανωμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών. Χθες, ταυτόχρονα, επιχειρήθηκε τόσο από τους λεγόμενους «αναρχικούς» όσο και από τους «επαναστάτες» του άλλου άκρου, να δημιουργήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις με επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, προκαλώντας τραυματισμούς συναδέλφων και θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου.

Πρόκειται για φασιστικές συμπεριφορές που οφείλουμε όλοι να καταδικάσουμε χωρίς διαχωρισμούς και «αχρωματοψίες», όταν μάλιστα, όλως περιέργως, λίγο μετά, τα ίδια φαινόμενα εκδηλώθηκαν πριν και μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ολυμπιακού - ΑΕΚ, στο γήπεδο Καραϊσκάκη, στον Πειραιά, προκαλώντας και εκεί τραυματισμούς συναδέλφων μας. Τα συγκοινωνούντα δοχεία της βίας, σε όλο τους το μεγαλείο αποκαλύπτονται και επιτέλους πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, τόσο σε πολιτικό όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο, αποκόπτοντας τον ομφάλιο λώρο κάθε μορφής και έκφανσης βίας, αλλά και ξεκαθαρίζοντας επιτέλους την εμπλοκή της αστυνομίας στις αθλητικές εκδηλώσεις έτσι ώστε να μην γίνεται ο μόνιμος αποδέκτης επικίνδυνων δολοφονικών επιθέσεων, και μάλιστα, προς όφελος ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Οι Ενώσεις μας, εύχονται στους τραυματισμένους συναδέλφους ταχεία ανάρρωση και θέτουν τους νομικούς τους συμβούλους στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε απόφαση τυχόν διεκδίκησης αστικής ευθύνης.

Τέλος, εκφράζουν τα συγχαρητήριά τους, προσωπικά, στους άνδρες και τις γυναίκες που έλαβαν μέρος στα χθεσινά επιχειρησιακά σχέδια για την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου. Ωστόσο, η απόφαση της πολιτικής Ηγεσίας να εμπλέξει την αστυνομία στη δημόσια αντιπαράθεση αναφορικά με τον όγκο του, δημοσιοποιώντας εκτιμήσεις για τον αριθμό των συμμετασχόντων, αποτελεί πρωτοφανή πράξη πολιτικής σκοπιμότητας που έρχεται όχι μόνο σε αντίθεση με τον συνταγματικό ρόλο του αστυνομικού θεσμού αλλά και λειτουργεί διχαστικά διότι κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στην ανεξάρτητη και ακομμάτιστη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Καταδικάζουμε τη βία και το φασισμό απ’ όπου κι αν προέρχεται».

Υπογράφουν οι πρόεδροι και οι γενικοί γραμματείς των ενώσεων της Αττικής.

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.